24 июня 2019 Акимовка 112  0 

Місцевий турнір всеукраїнського масштабу (ФОТО+ВІДЕО)


У четвер, 20 червня, о 19-ій годині у Якимівці відбулося відкриття ІХ Всеукраїнського турніру імені майстра спорту СРСР, заслуженого тренера України, судді національної категорії, засновника Якимівської школи боксу Леоніда Петровича КОРОСТИЛЬОВА. Захід організований за підтримки голови Якимівської райдержадміністрації Олександра ПРАВОСУДА.

На урочисте відкриття і попереднє зважування прибула майже сотня боксерів віком від 6 до 17 років, які представляли 8 команд із різних куточків не лише Запорізького краю, а й усієї України. Маститі тренери із Бердянська, Приморська і Токмака, Мелітополя і Оріхова Запорізької області, міст Кривого Рогу і Дніпра Дніпропетровської області, Добропілля, Покровська та Волновахи  Донецької області і міста Ізюм Харківської області привезли і титулованих спортсменів у своїх вікових категоріях, і боксерів-початківців на перші виїзні турніри такого рівня.  Про це говорили наставники гостей Якимівської школи боксу на урочистому відкритті. Також було оголошено, що ще 12 команд заявили про свою участь у цьому турнірі, але вони прибудуть наступного дня.

Головним героєм відкриття стала пам’ять про великого майстра боксерської рукавички, заслуженого тренера і засновника районної школи боксу — Петровича. Своїми споминами і особистими враженнями про знайомство і дружбу із великим тренером поділилися і винуватці урочистостей, і запрошені гості. Першим про свого головного наставника і батька говорив тренер команди боксу ФСК Олексій Коростильов. Поділилися своїми спогадами шанувальниці силового спорту Валентина Громихіна і Валентина Овсянникова. Настанови перед стартом змагань і очікування від турніру висловив головний суддя турніру Олександр Ніколенко із Запоріжжя.

З привітальним словом до юних спортсменів та їхніх наставників і всіх присутніх жителів району на урочистостях звернувся головний меценат свята боксу Олександр Правосуд: «Важливість спорту для всебічного розвитку підростаючого покоління усвідомлюють всі. Розвиток і підтримка якимівської футбольної школи і школи боксу, започаткованої у районі заслуженим тренером Леонідом Коростильовим — у пріоритеті місцевих органів влади. Яскравим свідченням  цього є сьогоднішнє масштабне відкриття турніру і його масштабне представництво із численних міст і містечок України».

Керівник району презентував присутнім головний приз вечірніх дитячих розваг із безпрограшною лотереєю «СТ» і дав старт лазерному шоу від Сергія Зазулі.

Поп-корн і брендовий квас від місцевого виробника, тематичні магнітики із призовими брелоками і така ж фотозона та запальні дитячі композиції протягом вечора підтримували інтригу розіграшу головного призу: тренувальної пружинної груші із боксерськими рукавичками. Розіграш відбувся швидко: перша кулька із фірмового барабану із номером 121 принесла радість одному із учасників турніру — Ярославу із Радивонівки. Разом із ним раділи подарунку від Олександра Правосуда мама, тато і молодший братик щасливчика. Батьки, коментуючи результати розіграшу головного призу свята, повідомили, що старший син розпочав тренування у боксерському гуртку, молодший повторює за братом рухи і вони планували придбати тренувальне обладнання для домашніх занять обох синів. Але їм пощастило виграти його

Перші зустрічі спортсменів на якимівському рингу відбулися вчора, продовжуються і сьогодні, а фінальні результати стануть відомими у неділю. Тоді ж відбудеться і церемонія нагородження. Всі любителі боксу, шанувальники тренера «Петровича» і бажаючі порівняти рівень підготовки різних боксерських шкіл України та отримати порцію адреналіну можуть це зробити у адміністративному приміщенні  стадіону «Колос» ще 22 і 23 червня.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

фото Р.Бачуріна, відео Л.Шклярук


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.