19 июля 2019 Область, Район, Страна 83  0 

Молочному лиману — друге життя! (ВІДЕО)


Проект по розчистці промоїни, який був зроблений ще в 2012 році, поступову втілюється у життя.

Розпочато другий етап реалізації масштабного екологічного проекту в гирлі протоки, що з`єднує Азовське море з Молочним лиманом. Проект фінансується Міністерством екології України. Загальна вартість робіт складе 55,5 млн. грн. Даний проект був розроблений ще в 2012 році, але добитися його фінансування вдалося тільки в кінці минулого року.

В ході робіт екскаватори, бульдозери та земснаряди розчистять протоку до ширини 100 метрів і глибини 2 метри. У морі будуть насипані два 160-метрових бутових хвилерізу, які зі сходу і з заходу захистять її від хвиль і замулення піском. Досвід минулих років показав, що розчищення промоїни на початку виконання робіт є досить неефективним, і тому, цього разу вирішено спочатку побудувати канал.

Кошти на реалізацію проекту вже надійшли на рахунки ПНПП і робота вже кипить. Нагадаємо, що порятунок Молочного лиману здійснюється ще і завдяки активному сприянню народного депутата України Сергія Валентирова. Місцева влада сподівається на швидке виконання робіт, адже Молочний лиман — найбільше нерестовище і місце гніздування птахів північного Приазов’я.

https://krlk.gov.ua

фото з Інтернету

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.