15 апреля 2019 Акимовка 59  0 

ГАРМОНІЯ КРАСИ Й НАТХНЕННЯ


(замальовки з виставки)

8 квітня 2019 року саме під такою назвою у картинній галереї Якимівського районного історико-краєзнавчого музею була презентована виставка Шамоян Анастасії — юної художниці із села Радивонівка.

Анастасія народилась 18 грудня 2004 року в селі Радивонівка у багатодітній родині. Нині навчається у 8 класі Радивонівської ЗОШ.

Відвідуючи сільську бібліотеку та спілкуючись з бібліотекарем Кузнєцовою Ніною Володимирівною, дівчина постійно вибирала книжки, де розповідалось про мистецтво. Так поступово Анастасія і захопилась малюванням.

Перші роботи дівчини помітив місцевий художник Сергій Антонович Воронянський і запропонував продовжувати захоплення. Перебуваючи під пильною увагою свого керівника, Анастасія зробила кілька серйозних робіт. Вперше роботи юної художниці були виставлені в Радивонівці на День села у 2018 році, де й отримали схвальні відгуки з боку не тільки однолітків, але й дорослих мешканців села. Кілька робіт, навіть придбали для власних осель.

Анастасія працює гуашшю, що створює особливу ауру доброзичливості та потаємної краси довкола кожної картини. Тематика створених юною художницею робіт різна, проте їх об’єднує смілива філософія і відчуття історії та традицій свого давнього народу — єзидів. Тому центральне місце в експозиції займає картина «Павліни». Це птах, який є втіленням добра, краси, натхнення, порядку тощо. Окрім того, дані птахи — це образ ангела. Тобто, павліни напряму пов’язані з віруваннями єзидів. Павлін, навіть, є на гербі цього народу. Птахи завжди зображуються у парі і підтримують дерево життя. Своє власне бачення світопорядку й показала на картині Анастасія Шамоян.

Детально читайте у газеті «СТ» (№15 від 13.04.2019)


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.