4 марта 2019 Район 180  0 

Яким школам бути опорними у районі?


Минулого тижня відбулося перше засідання конкурсної комісії з визначення опорного навчального закладу на території Якимівської ОТГ.

Завданням конкурсу є виявлення ефективної моделі опорної школи в освітньому просторі Якимівської ОТГ, діяльність якої буде спрямована на створення умов для здобуття дітьми якісної загальної середньої освіти, профільного навчання та поглибленого вивчення окремих предметів, забезпечення всебічного розвитку особистості.

На конкурс надійшли матеріали від 12 закладів загальної середньої освіти громади (не брали участь Розівська та Мирненська школи). Члени конкурсної комісії вивчили описи проектів, надані школами, ознайомились із відео-презентаціями, проаналізували матеріально-технічне та кадрове забезпечення закладів.

Як повідомив нашій газеті начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Микола Альохін, у результаті оцінювання шкіл було визначено три перспективні школи для створення бази опорних навчальних закладів, а саме — Якимівська ЗОШ №2, Вовчанська та Переможненська ЗОШ. На рішення впливала не лише конкурсна оцінка закладу, а й територіальна доцільність розташування.

Повний пакет документів щодо визначення опорних шкіл поки що не готовий — у комісії є час для детального узагальнення результатів конкурсу і винесення остаточного рішення комісії на розгляд сесії селищної ради для затвердження мережі опорних навчальних закладів громади.

***

У начальника відділу совіти, молоді та спорту райдержадміністрації Інни Водоп’янової ми поцікавилися станом справ із визначення опорного навчального закладу на території Новоданилівської сільської ради. І отримали відповідь, що це питання зараз не на часі, бо на території підпорядкованої сільської ради розташовані два різнопланові навчальні заклади: Новоданилівська ЗОШ є базовим україномовним навчальним закладом, тоді як Великотернівська ЗОШ є школою із викладанням мовою нацменшин і зараз перебуває у стані перехідного періоду на державну мову.

***

Піднімалося питання щодо проведення конкурсу на визначення опорних закладів і на території Кирилівської громади. Але, як нам повідомила начальник відділу совіти, молоді та спорту Кирилівської селищної ради Наталя Коваль, на сходах громадян мешканці громади висловили своє негативне ставлення до питання створення опорного навчального округу.  Зараз навчальні заклади цієї селищної ради працюють у звичному режимі. Є і приємна новина — під час лютневої виїзної зустрічі керівництва громади із представниками Атманайського старостинського округу головою громади було заплановано придбання нового шкільного автобусу для місцевої школи.

Довідково: За результатами оцінювання конкурсної комісії школи Якимівської громади отримали:

  • серед шкіл райцентру найвищий бал — Якимівська ЗОШ №2 (204,63), найнижчий — НВК «Якимівська гімназія» (154,88),
  • серед сільських шкіл найвищий бал — Переможненська ЗОШ (144,63), найнижчий — Горьківська ЗОШ (88,25).

Підготував Руслан БАЧУРІН


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.