14 января 2019 Акимовка, Район 99  0 

Ліквідація зимової негоди


Цьогорічні різдвяні свята для мешканців нашого району видалися справді зимовими, адже майже весь Запорізький регіон засипало довгоочікуваним снігом. Найбільше йому зраділи наймолодші мешканці Якимівщини, які, перебуваючи на зимових канікулах, одразу вийшли на вулицю, прихопивши із собою санчата…

Дорослі ж почали боротися із сніговим покровом, розчищаючи доріжки біля своїх домоволодінь. Дороги у населених пунктах та за їх межами розчищалися комунальною технікою.

***

За даними облдержадміністрації, на дорогах загального користування державного значення області для ліквідації зимової негоди було задіяно 63 одиниці спецтехніки та 82 дорожніх робітника. Працювали усі філії ДП «Запорізький облавтодор», на деяких трасах області було введено обмеження руху транспортних засобів.

***

На території Якимівщини був проведений комплекс заходів з розчистки вулиць населених пунктів та доріг загального значення від снігових заметів.

Над ліквідацією стихії у посиленому режимі почали працювати всі спеціалізовані служби, відповідальні за життєзабезпечення населення і транспортне сполучення в районі. Зі снігом боролися протягом декількох днів, що дозволяло більш-менш безперешкодно пересуватися, але все одно, місцями, через сніговий шар на дорогах вулиць райцентру пересування як пішоходів, так і транспорту дещо ускладнювалося.

Щоправда, хваленої нової комунальної техніки (якою так пишалася голова громади) на вулицях населених пунктів території ми так і не побачили. Усі розчищувальні роботи довелося здійснювати старими технічними засобами, яких у наявності дуже обмаль, та й технічний стан у них не найкращий. У деяких селах району дані роботи відбувалися із залученням техніки сільгосптоваровиробників.

Зима в самому розпалі, тож очікувати можна будь-яких примх погоди. Принагідно хочемо застерегти водіїв усіх транспортних засобів: підготуйте їх до експлуатації в зимовий період, дотримуйтеся правил дорожнього руху і вибирайте безпечну швидкість в умовах снігопаду та ожеледиці.

Руслан БАЧУРІН

***

За інформацією голови Новоданилівської сільської ради Романа Селищева, дороги с.Таврія розчищали транспортом СФГ «АлеКа» (голова Г.Кратков). А автошляхи у Новоданилівці, Ганнівці, В.Тернівці та за їх межами протягом двох днів (6 та 7 січня) власним трактором вивільняв від снігу особисто сам Роман Геннадійович.

***

Розчищеними дорогами на території Горьківського с/о мешканці завдячують СФГ «Вітязь-11» та Володимиру Гладкому.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.