3 декабря 2018 Акимовка 391  0 

Сесія Якимівської ОТГ


У середу відбулося пленарне засідання 19 сесії Якимівської селищної ради. У роботі сесії із 26 селищних депутатів взяли участь 24 народних обранця та селищний голова В.Громихіна. Депутати трохи більше 3-х годин розглядали понад 70 винесених на порядок денний питань, що стосуються різних сфер життєдіяльності громади.

Першим блоком на початку сесії були питання медичної сфери. Зокрема рішенням цієї сесії був даний старт прийняттю до комунальної власності селищної ради комунального некомерційного підприємства Якимівський районний центр ПМСД. Створена спеціальна комісія для здійснення прийому даного підприємства, вона (комісія) повинна здійснити усі необхідні дії та підписати акт прийому-передачі до 28 грудня поточного року. Також Якимівській ЦРЛ був наданий дозвіл на придбання медичного обладнання на суму 330 тис.грн. за рахунок перерозподілу існуючого бюджету.

Готуючись до зими, депутати надали селищній раді дозвіл на укладання прямого договору на закупівлю послуги очищення вулиць смт Якимівка від снігу, посипку протиожеледною сумішшю перехресть, тротуарів та вулиць без проведення допорогової закупівлі на суму 155 тис.грн. Крім цього, надали дозвіл на закупівлю послуги прибирання сміття на території смт Якимівка на суму 58 тис.грн.

Враховуючи рекомендації постійної комісії з питань бюджету, фінансів та планування соціально-економічного розвитку (голова комісії А.Дєдушев), депутатами було вирішено внести зміни до рішення селищної ради «Про реорганізацію шляхом злиття комунальних закладів» (мова йде про фізкультурно-спортивний комплекс). А саме, прийняли рішення про вивільнення працівників у зв’язку зі скороченням штату, відповідно до вимог чинного законодавства (звільнили двох заступників директора ФСК, одного з яких перевели на посаду керівника секції спортивного напрямку). Затвердили запропонований штатний розпис ФСК із кількістю посадових осіб, починаючи з 15 лютого 2019 року, — 33 працівника.

Говорячи про ФСК, слід також зазначити, що депутатами був наданий дозвіл відділу освіти, молоді та спорту і відділу культури і туризму Якимівської с/р на укладання договорів користування приміщеннями для проведення тренувань чи турнірів із КЗ «ФСК», РГО «Федерація футболу Якимівського району» та іншими неприбутковими організаціями спортивного напрямку. Крім цього, відповідно до «Програми фінансування КЗ «ФСК» на 2018-2020 роки», на 2018 рік було виділено 200 тис.грн., за рахунок яких буде придбано різний спортінвентар для потреб усіх територій громади.

Більш того, нарешті до комунальної власності селищної ради прийнятий стадіон «Колос» ім.М.А.Горлача разом із футбольним міні-полем зі штучним покриттям.

За клопотанням районної філії Запорізького ОЦЗ було затверджено Програму організації оплачуваних громадських робіт на території Якимівської селищної ради у 2019 році. Вказаною Програмою визначено порядок організації та фінансування громадських робіт для безробітних мешканців громади, затверджено перелік видів робіт, які мають суспільно-корисне значення, відповідають потребам та сприяють соціальному розвитку території.

Депутатський корпус селищної ради із труднощами, але таки затвердив проектно-кошторисну документацію щодо капітального ремонту фасаду та покрівлі Якимівської селищної ради на суму 2 млн. 463 тис.грн.

З усіх винесених на розгляд сесії питань депутати не затвердили два. При обговоренні звіту про виконання місцевого бюджету Якимівської селищної ради за 9 місяців поточного року у народних обранців до керівництва громади виникло чимало запитань та зауважень стосовно роботи апарату селищної ради. Піднімалися питання щодо нарахувань працівникам селищної ради заробітної плати, розмірів премій та надбавок, були й претензії до виконання посадових обов’язків деякими відділами ради, була навіть пропозиція заслухати звіти про здійснену конкретними відділами роботу.

Незатвердженою лишилася і Програма покращення умов казначейського обслуговування, згідно якої планувалося надання фінансового трансферту у розмірі 58 тис.грн. для можливості проведення поточного ремонту опалення у приміщеннях Держказначейства у Якимівському районі.

Перед сесією до депутата О.Маругіна звернулись мешканці багатоповерхових будинків райцентру стосовно отриманих ними від керівництва ТОВ «Акімжилсервіс» листів про наміри достроково в односторонньому порядку розірвати договори з утримання будинків та прибудинкових територій. Підприємство через збитки змушене прийняти рішення про надання своїм працівникам відпусток із подальшим звільненням. О.Маругін зробив на сесії депутатське звернення до голови селищної ради з вимогою вжити термінових заходів для вирішення цієї непростої ситуації.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.