23 ноября 2018 Акимовка 69  0 

Сертифікат на комунальне житло


20 листопада у Якимівці відбулася знакова подія у житті юного місцевого жителя — Сергія Руденка. У Всесвітній день дитини він отримав сертифікат  на комунальне житло (однокімнатну квартиру) особі із числа дітей-сиріт.

Студент Запорізького училища, перспективний гравець місцевого футбольного клубу, Сергій, за волею долі, має статус дитини-сироти. Так склалися життєві обставини, що у віці 18 років хлопець не мав житла. Проте він уже не один рік перебував на обліку відповідних соціальних служб і на квартирному обліку у селищній раді. Складні життєві обставини дали юнаку змогу стати учасником державної програми із придбання житла для створення дитячих будинків сімейного типу і для дітей-сиріт та осіб, які позбавлені батьківського піклування, а також випускників інтернатів та прийомних родин.

У поточному році на забезпечення житлом цієї пільгової категорії громадян із державного бюджету виділено більше як 500 мільйонів гривень. Розподільниками коштів виступали обласні державні адміністрації за поданнями сільських, селищних рад. Минулого року державною програмою місцеві органи влади не скористалися, а протягом 2015-2016 років було придбано комунальне житло для двох дітей із числа позбавлених батьківського піклування: будинок у Володимирівці і однокімнатну квартиру у Якимівці придбані на умовах співфінансування із обласного, районного та місцевих бюджетів.  

І от цього року ще одна молода людина отримала право користування комунальним (селищної ради) житлом. Після 10-річного дбайливого користування комунальним житлом, винаймачі із числа пільгової категорії зможуть претендувати на приватизацію. За інформацією із достовірних джерел, на наступному тижні відбудеться чергове засідання комісії Запорізької ОДА, на якій буде розглядатися ще одне клопотання Якимівської селищної ради про виділення коштів для придбання будинку для дитини-сироти. Дуже хотілося б, щоб ще однією щасливою дитиною стало більше!

Довідково: У Якимівському районі обліковується майже 60 дітей-сиріт віком від 18 до 23 років. 40 із них не мають нині ані житла, ані майна. Всі вони після виконання певних умов і їхніх власних побажань, за поданням селищної ради, можуть стати учасниками державної програми із забезпечення комунальним житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.