19 ноября 2018 Район 114  0 

Позачергова сесія районної ради


У кінці минулого тижня голова районної ради Юрій Шило скликав позачергову сесію Якимівської районної ради. Терміновість скликання була викликана тим, що працівники первинної ланки медичної допомоги району могли залишитися без заробітної плати. У зв’язку із реформуванням комунального закладу «Якимівський центр ПМСД» у некомерційне підприємство необхідно змінити алгоритм бюджетного фінансування галузі охорони здоров’я. Заодно депутатам було запропоновано розглянути питання, які на минулій сесії не отримали необхідної кількості голосів.

На позачергове пленарне засідання прибуло 25 із 34-ох обраних районних депутатів. У роботі сесії взяв участь голова райдержадміністрації О.Правосуд, його перший заступник В.Горбань, представники установ, управлінь районної влади, підприємств і закладів та громадськість селища.

Депутати переважною більшістю голосів врегулювали безперебійне фінансування реформованого некомерційного підприємства «Якимівський Центр ПМСД» — цим своїм рішенням депутати закрили питання виплати заробітної плати працівникам первинної ланки районної медицини. Поряд із цим були затверджені питання виконання районного бюджету за 9 місяців та внесення поточних змін до нього. Чимало сил і вправності довелося використати голові райради Юрію Шилу під час обговорення питання розподілу бюджетних коштів. Частина депутатів знову намагалася паралізувати роботу виконавчої гілки районної влади. Із попереднього засідання вони перенесли меседжи своїх політичних сил і на цю позачергову сесію: «За оці питання будемо голосувати, а за оці — ні!»

Юрію Володимировичу довелося неодноразово цитувати новели закону «Про місцеве самоврядування» із розділів про регламент роботи, права і обов’язків депутатів під час виконання взятих на себе не лише повноважень депутата, а й зобов’язань.

У результаті депутати знайшли компроміс — виключивши розділ, що стосувався фінансування висвітлення діяльності органів влади усіх рівнів. Депутати затвердили фінансові зміни і виділили кошти: 10 тис.грн. — на програму урочистих заходів до Дня працівників сільського господарства, по 15 тис.грн. — на програми підтримки учасників АТО і ветеранів війни, 130 тис.грн. — субвенція Якимівській ОТГ на селищний відділ освіти молоді і спорту, 100 тис.грн. — Кирилівській ОТГ для Охрімівської та Атманайської шкіл, 400 тис.грн. — підтримка комунального підприємства архітектурне бюро, 528 тис.грн. — для безперебійної роботи управлінь і підрозділів райдержадміністрації (ЦНАП, УСЗН, та ін.).

Окремо 22 голосами «за» депутати виконали положення ст.9 ЗУ «Про реформування державних і комунальних ЗМІ України» і передали у оренду на 15 років частину приміщення, де розміщується районна газета «Слово трудівника», із ставкою орендної плати згідно чинного законодавства.

Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.