2 ноября 2018 Акимовка 308  0 

Поспiшиш — людей насмiшиш… до слiз


Несказанно підфартило учням і педагогам школи №2, відвідувачам управління соціального захисту населення райдержадміністрації і парафіянам Свято-Казанського храму. Біля всіх цих державних, комунальних і культових закладів на минулому тижні з’явилися дерев’яні лавочки оригінальної форми. Здавалося б, гарна новина і гарний порив із благоустрою населеного пункту. Говорити про зосередженість усіх об’єктів благоустрою у одному місці не буду. Можливо, у якихось владних головах існують плани завалити Якимівку лавицями через кожні метрів 10 вздовж доріг. Може. Проте, це нікому не відомо, як і не відомо, хто ж видав розпорядження про розташування лавочок. Та й це не головне.

Після уважного придивляння, відразу у очі кидається те, що всі новенькі лавки розмістили у зеленій зоні, а не на облаштованих твердим покриттям рукавах для зони відпочинку. Парочка нових об’єктів розташована прямісінько на місці постійної калюжі біля школи. І тут можна заперечити авторові: мовляв, скільки тих дощів у Якимівці? Але не варто, бо це не жарти. Саме внаслідок цього постає ще одна проблема: збереження комунального майна. А зберігати нашвидкуруч пришпилені металевими прутиками до грунту лавиці буде дуже складно. Крайньою у безгосподарності селищної виконавчої влади, скоріш за все, зроблять невиховану молодь. Хоча, поняття віктимності як у кримінальному законодавстві, так і у адміністративному, ніхто не відміняв: на те, що погано лежить (у нашому випадку — погано прикріплено), обов’язково знайдеться індивідуум, охочий цю річ вкрасти. А спроби вже видно неозброєним оком — одну металеву шпильку вже напіввитягли із землі. Залишилося ще трохи — і одного об’єкту благоустрою відділ майна ОТГ недорахується.

Висновок напрошується сам по собі: треба все перероблювати, згідно із нормативами та сучасними вимогами до благоустрою! Тільки слідом виникає й питання: за чий рахунок і чи понесуть покарання відповідальні особи, які так «благоустроїли» вулицю Пушкіна?

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.