29 октября 2018 Акимовка, Район 105  0 

Опозиційні депутати борються із «Словом трудівника»


Уже не перший рік, як тільки біло-голуба партія Регіонів втратила державну владу, усі її прибічники на чолі із колишнім керівництвом райдержадміністрації, навіть не перефарбовуючись, стали «опозиціонерами». Декларують, що вони в опозиції до діючої влади, а насправді головним супротивником для боротьби обрали районну газету «Слово трудівника».

Коли у порядку денному не стоять питання, що стосуються «СТ», то «активні опозиціонери», особливо із Мелітополя, взагалі на сесії не приїжджають. А для чого? За них же виконають роботу колеги-опоненти. Без біло-голубих спокійно працюють постійні комісії, без них розробляються програми соціально-економічного розвитку району. Без цих «активних» борців (і глашатаїв у соцмережах) розроблялися, наприклад, плани виведення на чисту воду недобросовісних землекористувачів Якимівщини, що у результаті два роки підряд сприяло поповненню районного бюджету на мільйон гривень щорічно, а у 2018-ому — на 1,4 мільйона гривень збільшило бюджет ОТГ.

Але як тільки-но до порядку денного вносяться питання щодо галузевої діяльності «Слово трудівника» (до 29.08.2018 р. – офіційний друкований засіб інформації району, засновником якого із 1930 року були районні органи влади і місцевого самоврядування), так одразу у сесійній залі збирається «аншлаг опозиціонерів». Тоді фракційний керманич береться за мікрофона і у сесійній залі насолоджується спогадами про втрачену владу і можливість красуватися на перших шпальтах районки. Свідчення тому — аналіз роботи, проведений апаратом районної ради.

У 2018 році за 9 місяців відбулося 7 пленарних засідань Якимівської районної ради. Згідно інформації голови районної ради Ю.Шила, відсутніми на сесіях бувають представники різних партій, за списками яких вони обиралися. Найбільшими прогульщиками виявилися депутати від Опоблоку. На 5 засіданнях із 7-ми були відсутні  Казимиренко В., Волобуєв С. та Нікіфоренко А.,  тричі — Янченко О., а депутат Михайлов Д. — 6 разів із 7-ми можливих. Депутат Дудкін, начебто, президентського блоку ББП не зраджував, але слухається тільки керманичів з «оппо» — пропустив 4 сесії. Проте практично всі вони у повному складі перебувають під час розгляду питань стосовно «СТ», і голосують проти газети.

Чому? Бо для таких депутатів головне — бути проти опонентів. 31 грудня поточного року стартує виборча кампанія, і колишнім регіоналам дуже заважає достовірна інформація про діяльність органів влади і місцевого самоврядування району (в якому їхня партія теж має багато представників). Прикро, але у районі нині складається ситуація, коли чим гірше живеться простому люду, тим краще для опонентів влади. На критиканстві і обіцянках-цяцянках легше знову дірватися до керма. От «місцеві опозиціонери із немісцевими керманичами» і вирішили знищити «Слово трудівника», яке стоїть їм, як кістка у горлі. Але як би там нас не лякали біло-блакитні можновладці, ми будемо продовжувати працювати. Кожен житель району має право знати, що відбувається навколо, і хто є хто у нашому місцевому політикумі, бо у наступному році нам знов потрібно буде робити вибір. Давайте разом — ми як інформаційний партнер і кожен наш передплатник — зробимо все можливе, щоб не дозволити знов себе ошукати.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

*****************************************

Шановні друзі! На минулому тижні на виконання партнерських угод України із Євросоюзом і чинного законодавства, наше видання завершило процес реформування. Ми змінили організаційно-правову форму (тепер ми приватне підприємство), та не змінним залишається наш діалог із читачами і продовження 88-річного збереження історичного літопису Якимівщини.

Сьогодні, як ніколи раніше, ми потребуємо підтримки друзів – ВАШОЇ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ! Редакційники «СТ» ніколи не просили у вас грошей просто так. Ми завжди їх обмінювали на нашу працю і на інформацію.

Віримо, що всі наші вірні друзі і віддані шанувальники у наступному році знову будуть виписувати і читати «Слово трудівника». І ми разом із вами напишемо новітню історію району і кожного із вас у ній.

Не забудьте, 89216 — індекс пільгової річної передплати, яка коштує 236,8 гривні. У редакції можна оформити платіж у розстрочку. Наш телефон 098-925-22-89.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.