29 октября 2018 Район 404  0 

Із хворої голови — на здорову


Шановний писако статейки із зелененької брехливенької газетки «ГЖ», авторе статті «До забутого села — 12 забутих кілометрів». Хочу вас запитати: «Ви спочатку назву гарну придумали, а потім вже писали те, що на думку спаде?» Володимир Милосердов! З чиїх слів ви записували все це? Якщо ж Ви пишете від свого імені, то виходить, що саме Ви вигадали все!

За вашими словами, в.о.сільського старости Шпак В.К. та депутат райради Сидоров О.М. були у Весняному ще перед виборами. А Вас там, Володимире, і поготів ніколи не було! То про що Ви пишете? Болючі проблеми Весняного болять нам, але ніяк не Вам. Говорите, проблеми села нема кому вирішувати. Чому? Раз до Вас звернулися жителі села (жителька) — от Вам і прапор в руки. До сільського старости ні одна людина не підійшла із заявою про те, що не завезли газ в село. Але слухи дійшли. Тож староста негайно поїхав до заступників голови громади, бо вони разом із головою є головними розпорядниками як владних повноважень, так і фінансів. Заступники, всі як один, у даному випадку розвели руками.

А Ваша пропозиція старості особисто збирати балони та гроші у веснянців знаєте чим пахне? До того ж, технікою безпеки це заборонено. І все було б добре, якби ще адміністрація старостинського округу володіла хоча б мізерними адміністративними коштами. Але ж їх немає з тієї причини, що наші податки всі осідають у центральній садибі ОТГ. Тож Вам, Володимире, пропозиція: якщо Ви так завзято хочете допомогти  селу, то приїздіть своєю машиною, збирайте балони, збирайте гроші і доставляйте балони за призначенням. Для напрямку Вашого руху нагадую Ваші ж слова: «Невже вам важко організувати заправку балонів, адже майже кожна родина потребує цієї послуги».

Тепер щодо освітлення села Весняного. Ви пишете, що «нещодавно провели роботи по освітленню вулиць села, але до цього часу освітлювальні прилади не запрацювали». От я Вас як депутата ОТГ і запитую: «А чому вони не працюють?»  Відповідайте перед людьми, чому до цих пір немає освітлення на вулицях Весняного? Силами і коштом Горьківської сільської ради ще у грудні  2017 року, а не «нещодавно» (як ви пишете), був реалізований проект вуличного освітлення села Весняного. Громаді залишилося тільки саме підключення і урочисте перерізання стрічки. Але ніхто із новообраної громади із її роздутим штатом пальцем не поворухнув у цьому напрямку. Так само, як «похоронили» у кабінетах проект реконструкції дитячого садка у селі М.Горького (не знайшлося для нашого округу 20 (!) тисяч гривень на експертизу). А зараз Ви пишете, що це вина Горьківської адміністрації, через проблеми із поточними рахунками. Так знайте, що у старостинських округах немає ні поточних, ні будь-яких інших рахунків. Всі рахунки у селищній раді, і головні розпорядники (із правом підпису) — голова громади і перший заступник. А Ви, авторе, не смішіть людей! Цілий рік проблеми із поточними рахунками ради???  Пишіть та не записуйтеся, тобто не забріхуйтеся!

Стосовно води — пропозиція Вам особисто як депутату селищної ради: посприяйте впорядкуванню 12 км нового водогону із дніпровською водою у кожний двір жителів Весняного! Як вам така пропозиція? Будьте ласкаві, депутате, допоможіть селянам і за дитячий садок не забудьте! Невже очільниці громади і Вам як депутату (запитую Вашими словами) «важко організувати…, адже майже кожна родина потребує цієї послуги? З таким підходом до малих сіл, вони дуже скоро залишаться тільки на географічних картах». А, може, це робиться навмисно, Володимире. Як Ви думаєте?

За свої слова я відповідаю! А Ви?

Н.О.ШПАК, голова первинної ветеранської організації с.М.Горького


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.