17 августа 2018 Область 129  0 

Керівництво смт Якимівка має пришвидшити підготовку до опалювального сезону


Ситуація з постачанням теплової енергії у районний центр Якимівка у рамках підготовки до наступного опалювального сезону досі не визначена. У зв’язку з цим заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков спільно із заступником голови Олександром Бабаніним провели робочу нараду з керівництвом території.

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, в смт Якимівка до системи централізованого опалення приєднано 472 квартири у 45 багатоквартирних житлових будинках. В опалювальний період 2017/18 року постачання теплової енергії здійснювало ТОВ «Якимтеплозбуд», яке за час опалювального сезону зазнало збитків на суму орієнтовно 1,5 млн. грн.

За результатами опалювального сезону 2017/2018 року керівництво Якимівської селищної об’єднаної територіальної громади визначило доцільним відмовитися від централізованого опалення багатоквартирних житлових будинків та перевести жителів селища на індивідуальне опалення. У зв’язку з цим з квітня-травня поточного року Якимівською селищною радою проводиться відповідна робота з населенням щодо влаштування у квартирах індивідуального опалення.

— За даними моніторингу, за станом на 10 серпня із 412 квартир, які планується перевести на індивідуальне опалення до початку опалювального сезону, власники лише 99 квартир подали заяви про відключення від мережі централізованого опалення, з них наразі відключено лише 26 квартир. Таким чином, залишається невизначеним питання щодо забезпечення індивідуальним опаленням 386 квартир у багатоквартирних житлових будинках смт Якимівка. Тож результати проведеної роботи є незадовільні, — зазначив Віктор Скобліков.

За підсумками наради заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков запропонував голові Якимівської селищної об’єднаної територіальної громади доопрацювати програму переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення мешканців багатоквартирних житлових будинків смт Якимівка в частині визначення конкретних термінів її виконання, виконавців, обсягів та джерел фінансування; погодити програму на депутатських комісіях, забезпечити прийняття цієї програми на сесії селищної ради у цьому році та забезпечити поетапну реалізацію заходів програми з 2019 року. Крім цього, голові ОТГ спільно з Якимівською райдержадміністрацією та Якимівською районною радою необхідно терміново провести робочу зустріч з керівництвом ТОВ «Якимтеплозбут» та розглянути першочергово питання підготовки теплового господарства смт Якимівка до роботи в осінньо-зимовий період, а також забезпечити виконання рішення Якимівської селищної ради про погашення підприємству заборгованості з різниці у тарифах.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.