10 августа 2018 Акимовка 255  0 

Чотирнадцята (позачергова) сесія Якимівської селищної ради вже вдруге не змогла відбутися через відсутність кворуму


Чотирнадцята (позачергова) сесія Якимівської селищної ради вже вдруге не змогла відбутися через відсутність кворуму.

Цієї середи на чергову позачергову сесію прибуло 13 депутатів (із необхідних 14-ти народних обранців). На засідання був запропонований попередній порядок денний, основним питанням якого було затвердження Програми допомоги переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення соціально вразливих верств населення багатоквартирних житлових будинків смт Якимівка протягом 2018 року (децентралізація теплопостачання).

Сподіваючись, що хтось із відсутніх депутатів таки підійде до сесійної зали, голова запропонувала депутатам обговорити дану Програму із присутніми в.о.старост, працівниками апарату селищної ради та журналістами. Відбулися палкі дебати, висувалося чимало думок, пропозицій та різноманітних варіацій цього документу. Час невпинно спливав, а кворуму все не було. Тоді голова запропонувала (як варіант) проголосувати за Програму наявним 13-ом депутатам, а задля отримання ще 1-го голосу для легітимності з’їздити до одного із депутатів (який стовідсотково підтримує усі запропоновані головою документи), щоб той проголосував на дому. Але така пропозиція «виїзної» сесії присутніми депутатами не була підтримана, бо це заперечує чинному законодавству. У той час, коли йшло обговорення уже нових варіантів Програми, працівники апарату селищної ради обдзвонювали відсутніх народних обранців і відправляли автівки на місця роботи деяких з них і навіть до Мелітополя. Але ці заходи все одно не допомогли — сесія не відбулася.

У ході обговорення присутнім стали відомі цікаві запропоновані зміни, які до цього ніде не озвучувалися. Наприклад: нова цифра фінансового забезпечення — 500 тис.грн., замість 1,5 млн.грн.; удвічі зменшена сума передбачуваної допомоги малозабезпеченим — тепер вона у межах 8 тис.грн. замість 15 тис.грн. Доповідачі акцентували увагу на тому, що після перегляду програми допомога передбачається для сплати за виготовлення проекту встановлення індивідуального опалення (1,4 тис.грн.) та за заведення газової труби до помешкання (5,4 тис.грн.), а також для сплати податку на доходи з фізичних осіб (800 грн. за кожного). Звузилося і кількість нужденних — до 40-50 осіб.

Присутні на засіданні депутати вкотре відмовилися затверджувати цей документ, справедливо зауважуючи, що працівники апарату й досі не спромоглися зібрати більш-менш актуальну інформацію стосовно чисельності представників соціально вразливих верств населення, які реально можуть претендувати на допомогу, і сума фінансування програми кожного разу береться, як то кажуть, зі стелі. Також на сесії було запропоновано включити у цю програму і шляхи допомоги аналогічним верствам населення у старостинських округах. Голова пообіцяла обміркувати цю пропозицію.

Руслан БАЧУРІН

фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.