11 июня 2018 Район 130  0 

Розширена апаратна нарада


Нещодавно перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Горбань провів розширену апаратну нараду за участю голови районної ради Юрія Шила, керівників управлінь та відділів райдержадміністрації, керівників територіальних органів виконавчої влади, селищних голів, в.о.старостів, керівників підприємств, організацій, установ району, керівників громадських організацій та ЗМІ.

На початку засідання В.Горбань представив присутнім нового начальника управління соціального захисту населення В’ячеслава Сєводнєва, який до цього займав посаду заступника голови РДА.

На порядок денний було винесено 5 питань. Зокрема, про ринок праці та легалізацію робочих місць учасникам наради розповів директор Якимівської районної філії Запорізького обласного управління центру зайнятості Олександр Маругін.

Він поінформував присутніх, що за сприяння РЦЗ за 5 місяців поточного року забезпечено роботою 818 мешканців району (за аналогічний період 2017 року було 774 особи). 420 із працевлаштованих — безробітні, решта — люди, які працевлаштовані до набуття статусу безробітного, отже маємо економію коштів фонду по безробіттю. За 5 місяців 129 безробітних пройшли професійне навчання та перепідготовку. Станом на 1 червня на обліку перебуває 816 безробітних (минулорічний показник — 772 особи), 557 — отримують допомогу по безробіттю. У населених пунктах району в оплачуваних громадських роботах протягом березня-травня поточного року взяли участь 174 безробітних, з них на тимчасових роботах працювало 76 осіб, у громадських роботах брали участь 98.

Начальник УСЗН В’ячеслав Сєводнєв доповів про легалізацію заробітної плати на території району. Фонд оплати праці, задекларований суб’єктами господарювання району протягом січня-березня 2018 року, становить 66,9 млн. грн., що порівняно із аналогічним періодом минулого року більше на 12,3 млн. грн. або на 122,6% (у 2017 р. темп росту складав 166,0%).

У цілому по Якимівському району середньомісячна заробітна плата у січні-березні 2018 року склала 5283,70 грн. (або 123,5% до відповідного періоду минулого року та 96,2% до грудня 2017 р.). Так, із 19,8 тис. працездатного населення району офіційно працюють та декларують свої доходи 6 тисяч осіб, тобто 30,3%.

Протягом 2017 року та січня-квітня 2018 року зареєстровано 28 нових підприємств, з яких 13 почали використовувати найману працю.

Станом на 01.05.2018 року на обліку в управлінні знаходиться 679 суб’єктів господарювання — юридичних осіб, які зареєстровані на території Якимівського району, працюють та сплачують єдиний соціальний внесок 239 або 35,2%, з яких 4 відновили діяльність.

Припинили діяльність 11 суб’єктів господарювання-юридичних осіб за 2017 рік та 7 — за січень-березень 2018 року. З них 14 підприємств району припинили використовувати найману працю 17 осіб з фондом оплати праці 61,2 тис. грн. щомісяця, 4 — здійснили перереєстрацію до інших управлінь з чисельністю 27 осіб із фондом оплати праці 48,4 тис. грн. щомісяця.

Незважаючи на заходи, що вживалися, залишається складною ситуація із погашенням заборгованості із заробітної плати на підприємстві Якимівський РЕМ, який є структурним підрозділом ПАТ «Запоріжжяобленерго». Фінансування філія отримує від головного підприємства. За статистичними даними, станом на 01.05.2018 по Якимівському РЕМ ПАТ «Запоріжжяобленерго» наявна заборгованість із заробітної плати складає 3166,2 тис. грн.

Змістовно розповіли про організацію та проведення дитячого оздоровлення влітку поточного року заступник начальника УСЗН Віра Косс, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Інна Водоп’янова, начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Олексій Тимків та в.о.начальника відділу освіти, молоді та спорту Кирилівської селищної ради Наталя Коваль.

Так, згідно доповіді В.Косс, на сьогодні база дітей Якимівського району включає 1911 дітей пільгових категорій. Всього, за статистичними даними, на території району проживає 4128 дітей віком від 7 до 18 років. Влітку 2018 року планується забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку 75% від загальної кількості дітей, за кількістю це 3096 осіб, із яких 1436 — діти пільгових категорій. Планують приймати дітей 13 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Не планують працювати 2 заклади: «Орльонок» і «Меркурій».

Станом на 01.06.2018 тільки заклад «Лісова пісня» отримав право на відкриття та 1 червня прийняв 348 дітей. Інші заклади закінчують підготовку до оздоровчого сезону та планують розпочати роботу із дітьми у першій половині червня.

Якимівська об’єднана територіальна громада виділила 170 тис. грн. на придбання путівок та розпочала процедуру закупівлі. Кирилівська громада не виділяла кошти на придбання путівок.

Одночасно управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації проводиться робота з добору дітей та направлення їх до дитячих оздоровчих закладів «Молода Гвардія» та «Артек» за рахунок державного бюджету. Протягом поточного року вже направлено до цих закладів відповідно 5 та 4 дітей.

Про соціальний захист неповнолітніх, запобігання дитячій бездоглядності і правопорушенням серед неповнолітніх доповіла в.о.начальника служби у справах дітей РДА Лариса Горбачук. Про стан протипожежної безпеки на території району і про організацію роботи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах доповів представник Якимівського районного сектору ГУ ДСНС у Запорізькій області Володимир Русин.

Наприкінці наради В.Горбань зробив декілька оголошень. Зокрема він повідомив, що Запорізькій відділ військової служби правопорядку ЗСУ попросив розглянути можливість припинення продажі алкогольних напоїв військовослужбовцям та особам у військовій формі.

Представники Якимівського професійного аграрного ліцею зробили присутнім міні-презентацію їхнього навчального закладу, розповівши про робітничі професії, яким вони навчають, та поінформували про відкриття ще 2 нових спеціальностей — адміністратор та покоївка.

Завершилася апаратна нарада приємною процедурою — нагородженням Дипломом та пам’ятною статуеткою Олени Рогової, лауреата ІІ ступеня у номінації «народний вокал» V вікової категорії на Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Kirillovka-fest».

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.