18 июня 2018 Область, Район 114  0 

Двадцять років на полюванні


(нова книга про мисливців нашого краю)

Днями побачила світ чергова книжка добре знаного краєзнавця Геннадія Петровича Арестенка «Двадцать лет на охоте». Вона випущена у світ Видавничим будинком Мелітопольської міської типографії.

Геннадій Петрович тривалий час був керівником первинної організації Української спілки мисливців та рибалок села Таврійське. (колишнє Червоноармійське Якимівського району). Підсумком двадцяти років власної роботи у спілці і стала видана книга.

На її сторінках і звіт керівника про свою організаційну діяльність, і щоденне життя-буття спілки, і поради мисливцям. Є тут і нарис історії Якимівської районної організації УСМР. Перед читачем розкривається роль первинних спілок у збереженні природи рідного краю. Наведено численна кількість документів, які вже нині можуть слугувати джерелом аналітичної роботи для краєзнавців. Та головним багатством книги є люди. Серед них ті, хто стояв у засад районної спілки, хто дбав і продовжує дбати про її розвиток: Озеров П.М., Константинов С.П., Василенко І.В., Самойлов Ю.Ю., Матвієнко В.Ф., Шевченко П.М., Антипенко О.Ф., Мірошниченко В.О. та звичайні рядові члени спілки. Про них, а також про мисливців-одосельців у своїй книзі Геннадій Петрович Арестенко пише з теплотою та повагою.

Книга має доволі багатий ілюстративний матеріал.

7 червня 2018 року проведено презентацію книги Геннадія Петровича Арестенка, яку організували співробітники бібліотеки імені Лермонтова в місті Мелітополь. У читальному залі бібліотеки зібралися керівники спілок мисливців та рибалок, краєзнавці. Багато було сказано добрих слів на адресу автора, про його книгу головою правління ГО «Спілка краєзнавців Мелітопольщини», кандидатом географічних наук, доцентом, докторантом Київського національного університету імені Тараса Шевченка  Воровка В.П., головою Якимівської районної організації УСМР Мірошниченко В.О., краєзнавцями.

Сподіваюся, що книга Арестенко Г.П. «Двадцать лет на охоте» знайде свого читача і отримає належно високу оцінку.

Віктор Гнєдашев 

На презентації книги Арестенка Г.П. Фото О. Баранова


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.