27 апреля 2018 Акимовка 141  0 

Здоровий спосіб життя розширює горизонти


Наші діти у всьому копіюють дорослих. Найвпливовішим і найавторитетнішим у питанні наслідування є приклад батьків. З часом на певний період батькам на допомогу приходять педагоги. Сповідування здорового способу життя у сучасних умовах є вимогою сьогодення. Відірвати нинішніх дітей від комп’ютера дуже важко. Тож у всесвітній День Землі і День довкілля педагоги райцентру власним прикладом залучали місцеву дітвору до розваг на свіжому повітрі у оточенні неповторної весняної природи.

На 22 квітня відділ освіти, молоді і спорту Якимівської селищної ради разом із колегами із місцевого відділу культури оголосили велопробіг для школярів. Через соцмережі запросили і дорослих велосипедистів підтримати юних аматорів на двоколісних конях. Програма і маршрут велопробігу, як виявилося уже у день свята, для різних категорій учасників були різними, що внесло деяке непорозуміння і шквал запитань до редакції «СТ» на етапі підготовки велопробігу і до початку старту (батьків гіпотетичних учасників-школярів налякала заявлена величина маршруту (35 км) у оголошенні відділу освіти, яке поширювали у соцмережах, а додаткових масових роз’яснень ніде не було. Внутрішні накази, як відомо, для внутрішнього використання. Прим.автора).

Проте, на ранок заявленого дня біля селищної ради зібралися відчайдухи всіх райцентрівських шкіл на чолі із своїми вчителями. Напутнє слово і привітання зі святом здорового способу життя учасникам акції сказала Якимівський селищний голова Валентина Громихіна, а також вручила всім учасникам дорожній провіант.

Великою колоною (стартувало не менше сотні учасників) якимівські велосипедисти вирушили маршрутом по пам’ятних місцях рідного селища. Під час кожної зупинки біля меморіалів дітей зустрічали працівники відділу культури Анастасія Козакова, Раїса Подзолкова і депутат селищної ради Світлана Шайхутдінова, які коротко інформували їх про історичні події, що стали приводом до спорудження меморіалів: стели загиблим землякам, меморіалу на дослідній станції, пам’ятного комплексу «Полтавчанам» на північній околиці селища та пам’ятника Макарову.

Окремою зупинкою, яка стала неймовірною нагородою для найвитриваліших учасників велопробігу, стало відвідування місцевого конезаводу. Кожна дитина, переборюючи внутрішній страх перед гривастими велетнями, мала змогу почастувати соковитою морквиною нових чотириногих знайомих і сфотографуватися. Тут же дорослі організували дітям пікнік-відпочинок — і знову в путь, на фінішну пряму.

Відчуття власної участі у незвичній для дітей акції на велику дистанцію і колективний рух разом із вірними наставниками, теж на велосипедах, у супроводі сучасного поліцейського автомобіля надавали кожному учаснику дитячого велопробігу таку силенну енергетику, що вона передавалася всім, хто був і проходив поруч чи пропускав на зустрічних авто.

У день Землі якимівські школярі на велосипедах проїхалися просторами рідного куточка Землі. Їм це сподобалося і вони бажають продовження, а особливо ті, хто спостерігав за рухом друзів у соціальних мережах.

Дитячим маршрутом у поліцейському авто проїхалася Тетяна Белименко. Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.