10 апреля 2018 Акимовка, Район 291  0 

Стартувало талант-шоу «Кращий голос Якимівки. Діти» (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Минулоріч за ініціативи народного депутата України Сергія Валентирова, при підтримці голови райдержадміністрації Олександра Правосуда  і голови районної ради Юрія Шила у талановитих юних співків Якимівщини з’явилася можливість проявити себе у масштабному пісенному талант-шоу «Голос Азову. Діти», який охопив п’ять районів із двох областей. Тоді, у фінальному гала-концерті, який відбувся у Бердянську, переможцями були визнані Катерина Солопова із Приазовського (старша група) та наша Кіра Заєць з молодшої групи.

Цьогоріч дитячий конкурс розширив свою географію. Тепер за головний приз талант-шоу «Кращий голос Азову. Діти» змагатимуться представники 15 районів і міст обласного підпорядкування.

Нещодавно практично у всіх районах-учасниках конкурсу відбулися «сліпі» прослуховування, не виключенням став і наш Якимівський. Кожен із трьох членів журі, вони ж наставники, а це Віктор Глазков, Лариса Гейман та Володимир Чадаєв, обирали собі по 6 членів команди із 35 претендентів. Продемонструвати свої вокальні здібності до райцентрівського будинку культури прибули дітки із Якимівки, Кирилівки, Володимирівки, Розівки, Давидівки, Вовчанського, Новоданилівки, Таврійського та Охрімівки.

Перший відбірковий тур якимівського «Голосу» розпочався із виступу минулорічної переможниці-суперфіналістки Кіри Заєць та фіналістки талант-шоу Олесі Марюхіної. Після них до мікрофону були запрошені люди, завдяки яким вже вдруге стало можливим проведення такого цікавого конкурсу на Якимівщині, — голова райдержадміністрації Олександр Правосуд та помічник народного депутата Сергія Валентирова Геннадій Подольний. Вони побажали усім учасникам успіху, а глядачам — незабутнього дійства! Слово мала і голова селищної ради Валентина Громихіна.

Одразу після виступу першого конкурсанта члені журі стали набирати собі команди. Спочатку шестеро із семи учасників молодшої групи отримали білет на наступний етап конкурсу, а коли місць у кожного з тренерів залишилося по одному, вони (тренери) вирішили тягнути до останнього учасника і вже потім визначитися із остаточним складом своїх команд.

Якось погано чули журі учасників-кирилян, лише одній із усіх конкурсантів-представників курортного селища посміхнулася удача. Дивлячись на таке становище справ, ведуча відбіркового туру жартома стала погрожувати тренерам: мовляв, якщо так піде і надалі, цього літа їх буде визнано персонами нон-грата і, таким чином, закрито в’їзд до лагідного Азовського моря.

Конкурсантам, до яких не повернувся жоден з тренерів, на жаль, не було висловлено жодного критичного зауваження та не надано порад. Члени журі усіх діток хвалили та казали, що вони гарно співають, усе у них попереду. Діти, чуючи такі теплі слова на свою адресу, не зовсім розуміли: якщо вони гарно співають, то чому ж судді не повернулися…

Досить недоречними виявилися коментарі під час виступів конкурсантів з Вовчанського і Давидівки. Як було сказано: їх (дітей) чутно по запаху. І не зовсім зрозуміло, як сприймати ці слова дорослих промовців — як жарт чи глузування!?

Діти-учасники ретельно готувалися до конкурсу і страшенно хвилювалися перед виходом на сцену. Емоцій і сліз не стримували і переможці, і ті, хто не пройшов до півфіналу. Та організатори подбали про відзнаки для учасників «сліпого» прослуховування. Голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, підбиваючи підсумки відбіркового туру, подякував усім дітям за участь та кожному вручив дипломи і солодкі подарунки від народного депутата України Сергія Валентирова. Крім цього, очільник району пообіцяв додатковий подарунок усім учасникам якимівського регіонального відбору поїздку на супeр-фінал, який відбудеться на початку літа у Бердянську.

А поки шістнадцятеро півфіналістів протягом місяця готуватимуться зі своїми наставниками до другого етапу конкурсу. Побажаємо їм удачі і з нетерпінням чекатимемо продовження талант-шоу.

Команда Лариси ГЕЙМАН: Чувалюк Софія (6 років, Якимівка), Черненко Сніжана (8 років, Якимівка), Болховець Фаїна (9 років, Якимівка), Глибіна Олександра (10 років, Якимівка), Демидова Діана (13 років, Якимівка) та Тюлягін Марк (12 років, Якимівка).

Команда Віктора ГЛАЗКОВА: Гросс Олександра (6 років, Якимівка), Карачова Юлія (7 років, Якимівка), Пітюкін Гліб (11 років, Новоданилівка), Гуменна Марія (13 років, Кирилівка), Шевченко Анастасія (12 років, Володимирівка).

Команда Володимира ЧАДАЄВА: Осовський Ілля (7 років, Якимівка), Гулєвський Владислав (9 років, Давидівка), Шпигунова Валерія (10 років, Охрімівка), Слєпченко Дарія (11 років Охрімівка), Михайлютенко Єлизавета (14 років, Таврійське).

Довідково: Проект охоплює 15 районів Запорізької і Донецької областей. У кожному з них він отримує свою назву, у випадку з Якимівським районом вона звучить як «Кращий голос Якимівки. Діти». Талант-шоу вже вдруге проводиться під патронатом народних депутатів Олександра Пономарьова, Сергія Валентирова та Дмитра Лубинця. У нашому районі спонсорами виступили і голова райдержадмінітсрації та районної ради. Терміни проведення заходу — 3 місяці.

Суперфінал відбудеться влітку на центральній площі курортного Бердянська. Цього року окрім переможців регіональних відборів, на сцені виступить й зірка української естради, ім’я якої поки що не розголошується.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора

ДЕЛИМСЯ ОТЗЫВАМИ

Уважаемая редакция «СТ», знаю точно, что на страницах районки будет освещаться конкурс «Кращий голос Якимівки. Діти». Я со своими детьми уже второй раз с удовольствием посещаю это мероприятие. С большим удовольствием слушаем пение талантливых деток. Очень радует, что благодаря инициативе народного депутата и руководителей района дети всего района могут продемонстрировать свои вокальные способности, научиться не бояться сцены (ведь часто не преодоление этого страха может закрыть целую дорогу в будущее) и поучиться у тренеров-профессионалов. И если в прошлом году это мероприятие проходило впервые, и на это можно было списать некоторые недоработки организаторов, то в этом году их повторение — уже непростительно. Хочу со страниц районки высказать некоторые замечания непосредственным организаторам конкурса. Это не только мое мнение, а мнение многих знакомых, которые лично присутствовали на первом отборочном туре.

Ведущая в тот день была без настроения:

«Откудава ты?» — именно так спрашивала она у детей, но даже так сделала далеко не с первого конкурсанта. Первую участницу, маленькую девочку, вообще никто не представил и ничего не спросил. Ребенок ушел со сцены, никто так и не узнал, кто же перед нами выступал. На сцене царило полное отсутствие понимания детей. Конкурсанты не получали от ведущей ни четко поставленных вопросов, ни поддержки. Некоторые дети с перепугу не могли вспомнить ни села, из которого приехали, ни фамилию своего преподавателя.

О жюри

У них должны быть 10-15 заготовленных скриптов. Мучительно слушать фразы «Почуял по запаху Давыдовку или Волчанск…». Детям, к которым не повернулись, помимо слов, что пел(а) хорошо, но чего-то не хватило, необходимо было бы более четко давать рекомендации для последующей работы над вокалом.

И, конечно же, необходимо наработать рекомендации и похвалы, типа: ты молодец, мне понравилось, твое исполнение этой песни, ты нераскрытый талант, у вас замечательный голос, у вас невероятное исполнение и т.д.

А вообще-то, думаю, что необходимо готовить жюри или им самим готовиться.

По вопросу звукорежиссуры

Некоторым исполнителям очень громко включали фонограмму, которая «забивала» вокальное исполнение. В зале было очень плохо слышно отдельных конкурсантов.

Надеюсь, что те, о ком шла речь, не примут это как личную обиду, а возьмут на вооружение во время проведения последующих мероприятий подобного рода.

Н. КОВАЛЕНКО, Акимовка

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.