20 апреля 2018 Район 129  0 

Плани амбітні. Реалізація — реальна.


Процес розвитку завжди неспинний, все залежить від швидкості руху. Суспільні процеси можуть гальмуватися через нерозуміння майбутніх перспектив і, як показує практика, дилетантизм і невправність виконавців.

Закінчується піврічний період після проведення перших місцевих вибрів у об’єднаних громадах. Кардинальних змін зазнала структура органів місцевого самоврядування: на території району утворилося дві селищні ради, збільшивши удвічі кількість населення обох адміністративних одиниць, і документально перерозподілилося майно територіальних громад району. Для жителів Якимівщини на сьогоднішній день практично нічого не змінилося, а процеси розвитку і рух вперед відбуваються невпинно… із різною швидкістю і видимістю (результативністю).

Паперова передача повноважень підпорядкованості бюджетних установ для більшості пересічних жителів району пройшла непомітно і невідчутно. Для працівників бюджетних організацій вона ознаменувалася новим записом у трудовій книжці і для незначної частини — зміною місця розташування робочого місця. В принципі, так воно і повинно бути — рухи, які стосуються внутрішнього розпорядку самої структури органу місцевого самоврядування, мають проходити абсолютно непомітно для пересічних громадян. Помітними повинні бути практичні кроки, спрямовані на підвищення добробуту жителів, благоустрій території і т.і.

Так проходить цей процес у Кирилівській громаді, яка після приєднання нових територій поширила на них напрацьовану практику ремонтів і реконструкцій об’єктів соціально-культурної сфери життєдіяльності. Задекларуваши нові наміри у планах соцекономрозвитку  новоутвореної адміністративної одиниці, виконує їх і поспішає до початку курортного сезону. У їхніх сусідів, тобто об’єднаних якимівців, виконання конкретних планів розвитку територій і через півроку діяльності залишаються планами на папері (див «СТ» №9 від 03.03.2018). Та маємо те, що маємо, і це теж процес суспільного розвитку. От тільки практичні земляки зауважать навіть автору цих рядків: А який же результат?..

У середу очільник району Олександр Правосуд  із робочою інспекцією перевірив хід капітальних ремонтів на двох об’єктах охорони здоров’я, балансоутримувачем яких є Якимівська райдержадміністрація.

Проводимо роботи з утеплення приміщення амбулаторії в селі Давидівка та капітального ремонту амбулаторії в селі Володимирівка, мешканці якого лікуватимуться у новій лікарні вже через два місяці.
Згідно завдання голови Запорізької ОДА Бриля К.І., у першому півріччі плануємо підключити всі лікарні району до мережі Інтернет і зв’язати їх спеціальним програмним забезпеченням між собою та із центральними лікарнями шляхом впровадження електронної системи документообігу.

У Давидівці будівельники підрядної організації доповіли, що планують скоротити на тиждень строки завершення утеплення приміщення місцевої амбулаторії. До вихідних мають вже зняти «ліси» і прибрати будівельне сміття — наявність матеріалів і гарна погода (роботи зовнішні) дозволили достроково виконати умови договору. Під час перебування на об’єкті Олександр Правосуд зробив зауваження стосовно необлаштованого порогу амбулаторії, який виглядає «білою плямою» на фоні утепленої частини споруди. Як виявилося, на етапі проектування робіт замовник – Якимівський центр ПМСД (керівник В.Борисенко) — не вніс цю частину приміщення у проект. Як стало відомо журналістам — корегування у документацію внесено, додаткові кошти виділено розпорядженням голови РДА.

Володимирівську лікарняну амбулаторію у жовтні минулого року, за ініціативою голови райдержадміністрації Олександра Правосуда і за згодою громадян, вирішено перенести із аварійної споруди у приміщення місцевої школи, частина якої не задіяна у навчальному процесі. Після розроблення проектно-кошторисної документації, проходження будівельної експертизи і процедури погоджень, у лівому крилі Володимирівської ЗОШ будівельники розпочали роботу. Плани амбітні — вже влітку завершити реконструкцію амбулаторії.

У середу представник підрядної організації показував по проекту голові райдержадміністрації, де і як будуть розміщені кабінети сільських лікарів — площадка під реконструкцію підготовлена, проект є, кошти виділені, будівельні матеріали завезені. Під час зустрічі голова району доручив директору школи Олександру Євдокименку і начальнику БТІ Артему Іріогло, які разом із Олександром Правосудом перебували на об’єкті, контролювати хід ремонтних робіт.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.