27 апреля 2018 Акимовка 227  0 

Народовладдя у дії, або казав пан: кожух дам…


У вівторок у Якимівці, за ініціативою жителів, на вулиці Центральній за пожаркою відбувся схід громадян. Поштовхом до народної ініціативи стали «листи щастя» від приватного підприємства “Акімжилсeрвіс” про «відключення старої водопровідної магістралі, яка підлягає реконструкції». Все було б і нічого, якби ця подія не планувалася на початок липня. А до цього часу споживачам води в ультимативній формі «пропонувалося» отримати у відповідній фірмі «технічні умови на прокладку водопроводу із нової водопровідної магістралі на територію Вашого домоволодіння та провести водопровід зі встановленням приладу обліку води на врізці до центральної магістралі до 1.07.2018 року».

Такі приписи від постачальника води отримали майже сім десятків домоволодінь і пара-трійка підприємців, навчені життям і досвідом деяких сусідів, які через незадовільний тиск води не те що у піковий літній період, а практично протягом року, вже підключилися до «нової» магістралі… через дорогу. І от зараз постачальник, скориставшись зношеністю труби, пропонує споживачам зробити кожному ще й по проколу під проїжджою частиною дороги на Новоданилівку. Так собі по-хазяйськи з боку постачальника послуг, як говорив класик «із розмахом, щоб ні в чому собі не відмовляли» водокористувачі.

Трохи оговтавшись після першого шоку, мешканці мікрорайону почали згуртовуватися і вирішили звернутися до балансоутримувача водогону. Як результат: у вівторок, 24 квітня, відбувся схід громадян. До майже трьох десятків жителів кутка на зустріч прибув заступник селищного голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Сeлeвич разом із начальником підпорядкованого відділу ради Сергієм Савeнком, депутатом даного округу Володимиром Милосeрдовим та заступником директора ТОВ “Акімжилсeрвіс” Оленою Радкевич. Зустріч була емоційною і конструктивною як для старту спільної діяльності апарату ОТГ і мешканців. Якимівці уважно вислухали пояснення спеціалістів і пропозиції влади щодо практичного вирішення проблемної ситуації із водопостачанням даного відрізку вулиці. Запропонований комунальниками варіант фінансово повністю лягав на плечі водокористувачів: оплата тeхумов, проведення проколів під дорогою, придбання сантехнічних матеріалів… і оплата послуг виконавців робіт. Постачальник не наполягає на своїх послугах із земельних робіт, але технічно він готовий допомогти виконати всі відповідні роботи. У звершенні до селищної ради балансоутримувача магістралей)жителі просили допомогти вирішити проблему. Тож досхочу гуртом наговорившись і про водогін, і ціноутворення послуг на водопостачання, зарплати комунальників і дніпровську воду, про вуличне освітлення і стан доріг, вислухавши всі зацікавлені сторони, напрацювали алгоритм спільних дій: звернутися до селищної ради із пропозицією замовити проектно-кошторисну документацію на заміну частини магістрального водогону від вулиці Пушкіна по вулиці Центральній до виїзду із селища і розпочати роботу над залученням коштів на таку реконструкцію. А мешканці, з часом, власним коштом підключаться до сучасної магістралі і встановлять прилади обліку води у законодавчо визначеному місці, вказаному у індивідуальних тeхумовах.

На тому й порішили. Жителі мікрорайону письмово оформлюють обговорені вимоги, а апарат ради готує пропозиції на сесію Якимівської селищної ради. Профільний заступник голови Сергій Сeлeвич наголосив: «Чим швидше ви принесете протокол зборів, тим швидше питання заміни магістралі буде винесене на розгляд депутатів. Остаточне рішення приймуть саме депутати селищної ради».

Тетяна БЕЛИМЕНКО

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.