13 апреля 2018 Акимовка 199  0 

Чи стане п’ятнична торгівля цивілізованою?


Щоп’ятниці у самісінькому центрі Якимівки відбуваються традиційні сільськогосподарські ярмарки, на яких передбачено продаж сільськогосподарської продукції і продуктів її переробки за всіма групами товарів. Здебільшого на таких ярмарках торгують місцеві виробники: як підприємства, так і ті, хто виготовляє продукцію на приватних територіях та городах.

Ціни на таких заходах повинні бути нижчими, ніж у торговельних мережах селища, більш того, усі продукти, які продаються на ярмарку, повинні обов’язково мати дозвільні документи з Держпродспоживслужби.

На останній сесії Якимівської селищної ради (30 березня) до присутніх депутатів та голови ради від імені громадськості та місцевих торговельників звернувся пенсіонер МВС Сергій Щербина, який висловив прохання учасників п’ятничних сільськогосподарських ярмарків. Люди просили виконати обіцянки і забезпечити їх місцями для торгівлі. Як відомо, раніше ярмаркова торгівля відбувався біля будівлі селищної ради, але з приходом нової влади даний ярмарок перенесли поближче до центрального ринку і нині люди продають свою продукцію на проїжджій частині вул.М.Патріотів вздовж будинку побуту та самого ринку.

Торговельників обурює той факт, що на цій ділянці, поряд із ринком, не організована безпечна торгівля, а саме не перекритий рух автотранспорту, що ускладнює торгівлю.

Селищний голова Валентина Громихіна наголошувала на тому, що даний сільськогосподарський ярмарок вже давно перестав бути сільськогосподарським, і по п’ятницях здебільшого торгівля буяє розмаїттям перекупних товарів, а не продукцією селян. Крім того, вона наполягала на тому, аби усі торговельники, як їм належить, перейшли до торговельних місць, розташованих на території ринку, тим паче, за її словами, площі на ринку достатньо. Якщо учасників п’ятничного ярмарку не задовольняє така пропозиція, В.Громихіна навела ще декілька варіантів для торгівлі, такі як, наприклад, площа у парку чи місце колишнього ринку на «пожарці».

Однак ярмаркувальники наполягали на виконанні обіцянок — частково обмежити рух транспорту, щоб була можливість обіцяної торгівлі із розворотом на проїжджу частину дороги, і здійснити роботи з благоустрою на узбіччях вулиці М.Патріотів до перехрестя із вул.Широкою (колишня Щорса).

Перемовини досі тривають. Погода вже дозволяє розпочати дорожньо-ремонтні роботи на згаданій ділянці, як озвучувала на сесії селищний голова.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.