6 апреля 2018 Акимовка 176  0 

Апаратна нарада райдержадміністрації


На початку тижня голова райдержадміністрації Олександр Правосуд провів квітневу апаратну нараду із керівниками районних управлінь, структур і підрозділів РДА, головами сільських, селищних рад, в.о. старостів старостинських округів району.

На порядок денний виносилося 7 питань. Перше із них стосувалося стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги та енергоносії. Розширену інформацію присутнім надала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі, житлово-комунального господарства і будівництва, розвитку інфраструктури райдержадміністрації Тетяна Качанова.

Окремо зупинилися на ситуації, яка склалася у результаті невчасного надходження державної компенсації за субсидії, отримані населенням, на підприємства, які надають послуги із теплопостачання та енергоносіїв, заборгованості сільських комунальних підприємств, які надають послуги з водопостачання, і наявності «мертвих платежів» за отримані комунальні послуги (воду і тепло) від постійних злісних неплатників серед населення. Ці причини названі основними чинниками утворення заборгованостей у розрахунках за отримані послуги за тепло- та електропостачання. Співдоповідачами з цього питання виступили керівники чотирьох основних постачальників комунальних послуг населенню району: Олександр Шахмаєв, Василь Субботін, Василь Петенко і головний інженер Якимівського РЕМу Ігор Мордованюк. На колегії було рекомендовано товариствам «Якимтеплозбуд» (директор Р.Мірошніченко) і «Радивонівський райсількомунгосп» (директор В.Петенко) посилити роботу із боржниками, а відділу економічного розвитку РДА до кінця першого півріччя  вжити вичерпних заходів для кардинального виправлення ситуації зі станом розрахунків (детальний аналіз чит. на сторінках райгазети «СТ»).

Про реформування первинної ланки охорони здоров’я та надання медичної допомоги мешканцям району сімейними лікарями Якимівського центру ПМСД поінформувала присутніх головний лікар центру Валентина Борисенко. Вона розповіла, що на теперішній час районний медзаклад і 4 лікарняні амбулаторії забезпечені ноутбуками для внесення інформації про підписання декларацій мешканцями району із сімейними лікарями. Однак, у зв’язку із відсутністю обладнання для роздруківки декларацій, головний лікар центру порекомендувала жителям району без суєти визначитися із власними уподобанням стосовно сімейного лікаря і, прихопивши із собою паспорт та ідентифікаційний код свій і своєї родини (для дітей — свідоцтво про народження), прийти до центру і підписати із обраним лікарем письмову декларацію, яку згодом медпрацівники занесуть до електронної бази. Окремо було зроблено наголос на тому, що обмеження строків на підписання документів законодавством не встановлено. Період до кінця 2019 року визначено  перехідним. Список сімейних лікарів див. на стор. газети «СТ».

Про початок весняного призиву на строкову службу до Збройних сил України доповів районний військовий комісар Олександр Ісаєв. За його інформацією, перед початком призовної кампанії спеціалісти РВК розіслали 248 повісток-повідомлень. Для проходження медичної комісії до військкомату прибуло 115 осіб призовного віку, із них, за висновками спеціалістів, придатна до строкової служби 1 особа. На апаратній обговорили питання організації оповіщення і обліку військовозобов’язаних осіб на даному етапі децентралізації та активізації роботи райцентрівських квартальних у цьому напрямку. (Наступного дня у селищній раді на нараді з питань толоки це питання також було обговорене із представниками бізнесу і квартальними селища).

Начальник Кирилівського відділення нацполіції Юрій Балабін і заступник начальника Якимівського відділення Юрій Пудовка доповіли про стан криміногенної ситуації у районі. Начальник районного сектору ДСНС Максим Погорєлий нагадав присутнім про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у пасхальний період, як вдома, так і у церковних спорудах.

Про роботу районного сектору державної міграційної служби (ДМС) України стосовно видачі мешканцям району біометричних паспортів на розширеній апаратній доповіла начальник сектору Зоя Паничева.

Коментуючи роботу районної міграційної служби, Олександр Правосуд повідомив, що невдовзі, після завершення четвертої із чотирьох тендерної процедури, районний сектор ДМС (у народі — «паспортний стіл») буде переведений у будівлю районного ЦНАПу.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.