16 марта 2018 Район 240  0 

Якимівська громада очима дітей


9 березня 2018 року навпроти Якимівської гімназії та музею, обабіч дороги у напрямку лікарні з’явився цікавий білборд «Якимівська територіальна громада очима дітей». Це результат проекту, організованого ГО «Якимівська світлиця» в особі керівника Наталі Волошко та за підтримки голови Якимівської РДА  Олександра Євгенійовича Правосуда.

Проект був започаткований наприкінці 2017 року та приурочений до створення Якимівської об’єднаної територіальної громади. В громадській ініціативі брали участь учні 7-9 класів НВК «Якимівська гімназія», які мали змогу долучитись до мистецтва фотографії. Для них було організовано 5 безкоштовних майстер-класів успішних фотографів Якимівки, серед яких Кідалов А., Матвієнко І., Дружиненко О., Дементьєв С. та Слоневська Д. Мета фото-проекту — долучити дітей до процесу розбудови громадського суспільства, сформувати у них активну позицію молодших жителів селища.

         При завершенні майстер-класів діти презентували 3 фото у номінаціях:

  • Громада — це ми!
  • Шануємо, пишаємося!
  • Маленькі громадяни Якимівщини!

Як результат, всі мешканці Якимівки можуть спостерігати на білборді в центрі селища 3 найкращі роботи юних фотографів — Ганни Наприклад, Уляни Волошко та Єсенії Єрмолової. Ці світлини відображають бачення дітьми навколишнього світу, сподівання до миру, уміння помічати у звичайних речах щось особливе!

Крім фото, свої думки про проведений захід діти виразили на папері:

«Я дуже люблю робити фото, тому вирішила взяти участь у конкурсі юних фотографів. Я отримала багато емоцій і вражень. Мої наставники відкрили мені новий світ — це світ фото. За час проведення майстер-класів я багато чому навчилася та в майбутньому мрію займатися фотографією»

Єрмолова Є.

«До проекту я вважала, що знаю, як фотографувати. Після всього почутого я зрозуміла, що це мистецтво, якому треба вчитись не один день. Фотографія — це мить життя. Якщо людина сфотографувала цю мить, отже вона їй важлива. Цінуйте миті свого життя!»

Волошко У.

«Фотографія — особливий вид мистецтва, що поєднує в собі всі деталі оточуючого світу. Саме завдяки фотографії ми можемо бачити навколишнє середовище інакше, можемо бачити красу у звичайному. Наприклад, комусь дощ може не подобатись, дехто його ненавидить, а фотограф бачить маленькі краплинки води, що танцюють на склі вікна.

Для мене фотографування — одна з улюбленіших справ! Нещодавно в Якимівці пройшов конкурс з мистецтва фотографії. Нам надали можливість бути присутніми на лекціях фотографів Якимівщини. Кожна лекція була корисною для нас — юних митців. В конкурсні фото я вклала душу і добро і сподіваюся, що вони знайдуть свого цінителя.

Я дякую Олександру Євгенійовичу за змогу зробити ще один крок до своєї мрії. Сподіваюся, у майбутньому будуть ще такі проекти».

Наприклад Г.

 

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.