23 марта 2018 Акимовка 417  0 

Якимівська гімназія плекає обдарування


Завершився ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Прийшов час підводити підсумки: три перемоги у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад та шість перемог у ІІ (обласному) етапі МАН. Наполеглива праця та неординарні творчі здібності дозволяють учням НВК «Якимівська гімназія» достойно конкурувати із найкращими навчальними закладами Запорізької області. Так, у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії  ІІ місце посіла учениця 8-Б класу Вікарій Катерина (вчитель: Чудієвич С.М.); ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики — ІІІ місце в учениці 8-Б класу Яковлєвої Поліни (вчитель: Кононіхіна І.І.); ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології — ІІІ місце посіла учениця 9-Б класу Волкова Олена (вчитель: Любайкіна О.О.). Дуже добрі результати показали і учасники ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад: Безсонова Крістіна (англійська мова, вчитель Писарєва О.В.), Наприклад Ганна (математика, вчитель Джура О.Л.), Кучеренко Кирило (математика, вчитель Дідух О.В.), Скаржинець Катерина (математика, вчитель Мухіна Н.В.), Кім Олексій (історія, вчитель Тимків О.М.), Костандова Анастасія (російська мова, вчитель Соломахіна О.М.), Копайло Ярослав (інформатика, вчитель Макаров Д.Ю.), Федорова Поліна (українська мова, вчитель Лісова О.Л.), Рибаков Артем (інформаційні технології, вчитель Макаров Д.Ю.), Бистров Дмитро (екологія, вчитель Мандрик Н.Ю.), Козачек Валерія (біологія, вчитель Любайкіна О.О.), Проценко Ілля (біологія, вчитель Павлова Л.В.). Декому з них зовсім мало не вистачило для перемоги.

Члени обласної Малої академії наук — учні навчально-виховного комплексу «Якимівська гімназія» кожного року беруть участь у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Щоб стати переможцем, потрібно пройти три етапи: написати науково-дослідницьку роботу, потім контрольну роботу і захистити науково-дослідницьку роботу перед компетентним журі, серед яких викладачі ВНЗ Запорізької області — професори, кандидати наук. І з цим завданням 10 учнів НВК «Якимівська гімназія» справилися успішно, а учениця 11-А класу Козачек Валерія не просто стала переможницею (І місце) у секції «біологія людини», а буде представляти Запорізьку область на ІІІ Всеукраїнському етапі конкурсу у квітні 2018 року у м.Київ. Зараз разом зі своїм науковим керівником — вчителем біології та географії Качаном С.М., з яким вони співпрацюють уже три роки, готується до цієї поїздки.

ІІ місце у конкурсі-захисті посіли учениці 9-Б класу Безсонова Крістіна (секція «англійська мова», науковий керівник Писарева О.В.) і Дорошина Дар’я (секція «психологія», науковий керівник Василенко О.Є.). ІІІ місце посіли: учениця 10-Б класу Мельник Аліна (секція «математика», науковий керівник Вагеник Н.А.), учениця 9-Б класу Волкова Олена (секція «українська мова», науковий керівник: Базилєва Т.П.), учениця 11-Б класу Березанська Анастасія (секція «медицина», науковий керівник Лушніков В.Є.).

Цікаві дослідження представили Вікарій Катерина (секція «англійська мова», науковий керівник Братчик Ю.В.), Уколов Максим (секція «англійська мова»; науковий керівник Бачуріна О.Г.), Костандова Анастасія (секція «англійська мова»; науковий керівник Сидоренко Т.М.), Первєєв Володимир (секція «математичне моделювання», науковий керівник Губар М.Л.).

Усі наші вихованці гідно представили Якимівський район на ІІІ (обласному) етапі олімпіад та на ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, бо наполегливо працювали під керівництвом своїх наставників, великих професіоналів — вчителів НВК «Якимівська гімназія».

Вчителі про своїх вихованців:

Вікарій Катерина (8-Б клас). Вчитель: Чудієвич С.М.

Вікарій Катерина — учениця 8-Б класу. Це дуже відповідальна, старанна і талановита учениця. За тендітною зовнішністю ховається сильний, наполегливий характер.  Якщо Катерина ставить перед собою мету, то неодмінно її досягає. Саме ці якості дали свій результат. Так, у цьому році вона стала переможницею (ІІ місце) ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії та ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Об’єднаймося, брати мої!». У майбутньому хочу побажати їй натхнення та нових досягнень. Я вірю, що це ще не остання перемога, а тільки початок, і ми будемо пишатися нашою ученицею.

 ***

Вікарій Катерина (8-Б клас). Вчитель: Братчик О.В.

Цілеспрямована, творча особистість. Катя захоплюється іноземними мовами, літературою та історією. Відповідальна та серйозна учениця, завжди охоче бере участь у різноманітних інтелектуальних конкурсах. Саме в цьому році Катя спробувала себе у науково-дослідницькій діяльності і, незважаючи на вік, захищала роботу на належному рівні. Катя упевнено йде до своєї мети. А її наполегливий характер допомагає їй здолати будь-які труднощі.

 ***

Яковлева Поліна (8-Б клас). Вчитель: Кононіхіна І.І.

Яковлєва Поліна, учениця 8-Б класу НВК «Якимівська гімназія», є відмінницею навчання, проявляє зацікавленість до предметів математичного циклу, активна учасниця і переможниця шкільних і районних олімпіад з математики і фізики. У цьому році була рекомендована до участі в ІІІ (обласному) етапі олімпіади з фізики. Поліна дуже відповідально поєднувала навчання з наполегливою підготовкою до інтелектуальних змагань обласного рівня. Поліну відрізняє старанність, працьовитість, творчий підхід до навчання. Як результат, Поліна дуже гідно продовжила традицію успішних виступів наукової учнівської еліти гімназистів в обласних змаганнях, посіла ІІІ місце. Щирі поздоровлення! Побажання успіхів і удачі!

 ***

Волкова Олена (9-Б клас) та Козачек Валерія (11-А). Вчитель: Любайкіна О.О.

Зараз дуже важко знайти дітей, які б захоплювались наукою. Але мені пощастило. Мої учениці – Козачек Валерія та Волкова Олена вже багато років цікавляться біологією. Валерія та Олена були двічі переможницями обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад. Дівчата наполегливі, цілеспрямовані, допитливі, веселі та доброзичливі. Мені пощастило спілкуватися з ними. Щоб досягти результатів, учитель і учні повинні бути не тільки співробітниками, але й друзями. Бажаю своїм ученицям творчого натхнення у досягненні їхніх заповітних мрій.

 ***

Козачек Валерія (11-А клас). Вчитель: Качан С.М.

Козачек Валерія, учениця яка змогла досягти значних успіхів у науковій роботі завдяки цілеспрямованості, бажанню досягти успіху, ґрунтовним знанням, постійному творчому пошуку, різнобічним інтересам.

 ***

Волкова Олена (9-Б клас). Вчитель: Базилєва Т.П.

У цьому навчальному році Волкова Олена, учениця 9-Б класу, вперше спробувала себе як юний науковець. Сумлінно і старанно працювала над науково-дослідницькою роботою з української мови. Її наполеглива праця дала добрі плоди – Олена стала призером, посіла ІІІ місце на обласному етапі МАН.

 ***

Безсонова Крістіна (9-Б клас). Вчитель: Писарєва О.В.

Крістіна є особистістю з багатим духовним світом, яка постійно прагне до самовдосконалення через постійну та наполегливу працю. Встигає все та завжди, захоплюючись вивченням англійської мови та грою на гітарі. Цього року Крістіна поповнила ряди юних дослідників МАН, посівши гідне місце серед переможців. Успіх у житті чекає на неї завдяки її завзятості, наполегливості та працелюбності.

***

Дорошина Дар’я (9-Б клас). Вчитель: Василенко О.Є.

«Я люблю вчитися!» – така відповідь Дар’ї Дорошиної на запитання про її особистісні якості дала можливість для тісної співпраці. Працездатна та відповідальна учениця має творчі здібності: дослідницьку активність, варіативність мислення, бажання знати більше. Дар’я відрізняється здібністю сприймати великий потік інформації та довго зберігати концентрацію уваги. А ще – рідкісний сплав внутрішньої та зовнішньої краси, унікальності та неповторності.

 ***

Мельник Аліна (10-Б клас). Вчитель: Вагеник Н.А.

Аліна – багатогранна особистість: відмінниця, розумниця, неодноразова переможниця конкурсу-захисту; неодноразовий лідер різноманітних позакласних заходів; а найголовніше, дуже чуйна та добра людина. Математика – улюблений предмет Аліни, але і всі інші предмети вона вивчає на відмінно. Дуже відповідальна та працелюбна, якщо щось робить, то так, щоб цим можна було пишатися. Мрія кожного вчителя – це такі учні, як Аліна.

 ***

Березанська Анастасія (11-Б клас). Вчитель: Лушников Є.В.

Березанська Анастасія виявила себе як наполеглива, старанна, цілеспрямована та відповідальна учениця, яка серйозно ставиться до будь-якого завдання. З інтересом займалась науково-дослідницькою роботою, яку успішно захистила. Мені було легко та приємно з нею працювати.

 ***

Федорова Поліна (8-Б клас). Вчитель: Лісова О.Л.

Поліна творча, неординарна особистість, наполеглива та цілеспрямована в досягненні своєї мети. Захоплюється українською мовою та літературою. Дівчина наділена багатою фантазією та уявою. Уміє писати цікаві твори. Неодноразово брала участь у районних олімпіадах з української мови та літератури, мовознавчому конкурсі ім. П. Яцика. Посідала неодноразово призові місця на районному рівні. Також брала участь в обласних мовно-літературних конкурсах «Об’єднаймося ж, брати мої», «Моя Україна – єдина країна». Твори в цих конкурсах отримали також призові місця.

 ***

Копайло Ярослав (10-Б клас). Класний керівник: Лісова О.Л.

Копайло Ярослав – завжди цікавився точними науками: полюбляє математику, добре знає фізику, а ще цього року зацікавився інформатикою, програмуванням, бо збирається обрати професію, пов’язану з ІКТ. Ярослав навчився складати комп’ютерні програми і зовсім мало відстав від переможців, тому бажаю наступного року обов’язково стати переможцем та здійснити всі  мрії.

 ***

Костандова Анастасія (10-А клас). Вчитель: Соломахіна О.М.

Велике щастя вчителя – в учнях. Особливо в тих, хто стає другом. Для мене це Настя Костандова. Вдумлива, серйозна, чуттєва, з широким світоглядом, сформована особистість. Дуже імпонує її постійна жага до успіху, досконалості. Впевнена, що за такими людьми, як моя Настя, – майбутнє.

 ***

Костандова Анастасія (11-А клас). Вчитель: Сидоренко Т.М.

Костандова Анастасія – працелюбна, наполеглива, старанна. Дуже полюбляє іноземні мови. Із захопленням бере участь у різних конкурсах і олімпіадах.

 ***

Уколов Максим (10-А клас). Вчитель: Бачуріна О.Г.

Максим неординарна, оригінальна особистість. Творча і чуттєва натура-романтик із своїм баченням світу. Захоплюється літературою, іноземними мовами та інформаційними технологіями. Він не шукає легких шляхів розв’язання задач, намагається завжди знайти оригінальне, цікаве рішення. І саме ці якості допомогли йому знайти себе у науковій діяльності. У цьому році він став учасником Малої Академії наук, показавши себе на достатньо високому рівні. Завдяки своєму наполегливому характеру та цілеспрямованості, він обов’язково досягне успіхів у подальшому навчанні.

 ***

Наприклад Ганна (8-Б клас). Вчитель: Джура О.Л.

Наприклад Ганна – учасниця обласної олімпіади з математики. Ганна всебічно розвинута дівчина, полюбляє брати участь у різних конкурсах, змаганнях. Учениця відрізняється нестандартним типом мислення, що допомагає їй у розв’язуванні складних математичних задач та у житті.

***

Кучеренко Кирило (7-А клас). Вчитель: Дідух О.В.

Обдарована дитина – та, яка виділяється яскравими,  очевидними, іноді видатними досягненнями. Саме такою дитиною є Кучеренко Кирило, учень    3(7)-А класу НВК «Якимівська гімназія». Він надзвичайно здібний, розумний, швидко оволодіває інформацією, легко її запам’ятовує і оперує нею. Має великий словниковий запас. Постійно намагається вирішити проблеми, які йому інколи і не під силу. Дуже допитливий, активно досліджує навколишній світ. На питання, які враження він отримав від участі в обласному етапі олімпіади з математики, Кирило відповів так:

«В математиці більш за все мені подобається точність. Точні науки мені даються набагато легше. Дуже хвилювався, але зміг з цим впоратися. Щоб сконцентруватись на завданні, потрібно уважно його прочитати, можливо, навіть уявити, а потім вже розв’язувати. Немає задач, які не можна розв’язати, потрібно тільки докласти менше або більше зусиль».

Велике задоволення – це знайти цікаве і неординарне розв’язання. Саме тому бажаю йому нових звершень, завжди йти вперед, не відступати перед труднощами та ніколи не зупинятись на досягнутому.

 ***

Первєєв Володимир (10-Б клас). Вчитель: Губар М.Л.

У цьому навчальному році Володимир проявив себе як юний науковець-математик з креативним підходом до розв’язування будь-якої задачі. Хлопець цілеспрямований, працелюбний, наполегливий. З великою відповідальністю поставився до науково-дослідницької роботи. Вже з цікавістю почав роздуми над темою роботи на наступний рік. Впевнена, що він обов’язково досягне своєї мети і здобуде омріяну перемогу.

 ***

Бистров Дмитро (10-А класу). Вчитель: Мандрик Н.Ю.

Бистров Дмитро учень 10-А класу,  дуже спокійний і врівноважений.  Припідготовці до районного та обласного етапу олімпіади проявив дуже велику зосередженість та  цілеспрямованість. Завжди цікавився всіма етапами розв’язування завдань  та помічав найменші деталі.  На публічному захисті проекту показав високий рівень знань,  та з гідністю витримав всі складні питання журі  і зміг відстояти свою точку зору.

 ***

Проценко Ілля (8-А клас). Вчитель: Павлова Л.В.

Проценко Ілля – учасник ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології. Серйозний, наполегливий в оволодінні знаннями, дуже кмітливий, працелюбний, вміє долати тимчасові перешкоди та труднощі, тому налаштований на продовження плідної співпраці з учителем та досягнення перемоги.

 ***

Рибаков Артем (10-Б клас). Класний керівник: Лісова О.Л.

Рибаков Артем – сумлінний та наполегливий у навчанні учень. Він віддає перевагу точним наукам, як математика, інформатика. Цьогоріч Артем брав участь в обласній олімпіаді з інформатики, де показав непоганий результат. Учень не збирається зупинятися на досягнутому і планує надалі ще ретельніше готуватися до майбутніх змагань. Саме знання з інформатики та математики знадобляться Артему для здійснення своєї мрії: стати висококваліфікованим програмістом.

 ***

Скаржинець Катерина (9-В). Вчитель: Мухіна Н.В.

Катерина має творчий підхід до вивчення математики. З 5 класу цікавиться олімпіадними задачами з математики. Кожен рік бере участь у шкільних та районних етапах, де посідає призові місця. Цього року зарекомендувала себе як юний науковець з математики. Мені було дуже приємно та легко з нею співпрацювати.

 ***

Кім Олексій (11-Б клас). Класний керівник: Любайкіна О.Л.

Сьогодення вимагає виховувати освічених, компетентних особистостей, справжніх патріотів своєї Батьківщини. Без знання історії немає майбутнього держави. Любов до історії з дитинства прищеплювалась у родині Олексія Кіма. Вшанування національних традицій, патріотизм, повага до історичного минулого були невід’ємною частиною родинного виховання. Саме тому Олексій брав активну участь в олімпіадах з історії та займався науково-дослідницькою роботою МАН, де неодноразово ставав призером. Олексій – цілеспрямований, дуже відповідальний, наполегливий учень. Вірю, що він обов’язково досягне своєї мети в житті.

 

 

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.