19 марта 2018 Акимовка, Район 111  0 

Професіографічні екскурсії від Якимівського центру зайнятості


У рамках місячника профорієнтації «Професійний орієнтир», Якимівським районним центром зайнятості протягом цього тижня були проведені професіографічні екскурсії у районному військовому комісаріаті для учнів 10 класів НВК «Якимівська гімназія» і одинадцятикласників Якимівської ЗОШ №2. ЇЇ провів майор, заступник військового комісара Андрій Пакулець.

Школярі мали змогу ознайомитися із кімнатою зв’язку, з місцем для розрядження зброї та засобами особистого захисту. Солдати військкомату продемонстрували як користуватися зброєю. Хлопці і дівчата власноруч спробували заряджати і розряджати пістолет та автомат.

За словами шкільного психолога НВК «Якимівська гімназія» Олени Василенко, такі заходи дисциплінують учнів, спонукають їх до розуміння важливості й складності професії захисника держави та, за великим рахунком, допомагають у виборі майбутньої професії.

Вже наступного дня подібна екскурсія для учнів 9 класів Якимівської ЗОШ №2 була проведена в управлінні соціального захисту населення.

Старшокласники мали змогу на власні очі побачити як працюють спеціалісти установи, які функції та обов’язки виконують. Під час екскурсії заступник начальника управління Віра Косс більш детально ознайомила присутніх зі специфікою та обсягом діяльності соціальної установи.

«Професіографічні екскурсії до підприємств району дають змогу школярам безпосередньо поспілкуватися з представниками різних професій та спеціальностей, ознайомитись з умовами їх праці, пройнятись атмосферою того чи іншого підприємства або установи. І це дуже важливо, бо приймати рішення про вибір майбутньої професії потрібно свідомо, маючи достатню кількість інформації», — зазначила фахівець Якимівського районного центру зайнятості Наталя Богушко.

З метою ознайомлення учнів з алгоритмом вибору професій та розширенням знань про їх світ, в рамках проведення Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир», для учнів 9-11 класів Великотернівської ЗОШ був проведений профорієнтаційний квест «Шлях до професії». Цей захід було організовано спільними зусиллями Якимівського РЦЗ, Якимівським РЦСССДМ та керівництвом школи.

Під час проходження квесту учні розгадували шифри, ребуси, кросворди, розшифрували фрази та орієнтувалися на місцевості. У ході гри учні дізнавалися про професійно важливі якості, властиві людям різних видів трудової діяльності, розширювали знання про світ професій та знайомились із факторами, що впливають на вибір майбутнього роду занять.

Проведення подібних заходів популяризує робітничий світ професій та дозволяє розширити кругозір щодо майбутнього власного працевлаштування, адже учні під час квесту отримали багато цікавої та потрібної інформації про професії, місцевий ринок праці, ознайомилися з перспективами обрання професії та подальшим працевлаштування на підприємствах регіону.

Саме такі заходи сприяють формуванню у молоді особистого ставлення до професії, свідомому прийняттю рішення щодо її обрання.

Прес-служба Якимівського РЦЗ

Фото Р. Бачуріна


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.