23 марта 2018 Акимовка 77  0 

Хто відповість за невиконання обов’язків із усунення наслідків ожеледиці?


Не дивлячись на те, що вже минув майже один місяць календарної весни, за температурним режимом та погодними умовами її (весну) ще, практично, не відчутно. Перший робочий день поточного тижня для усіх якимівців розпочався із неприємної несподіванки — ожеледиці. Після дводенних вихідних, вийшовши зі своїх домівок, якимівці вирушили до робочих місць, але не у всіх вийшло подолати цей маршрут без пригод. До настання робочого часу місцеві комунальники встигли посипати лише центральну частину райцентру і то якось вибірково.

Аби не показатися голослівними, надаємо фотокоментар у соціальних мережах мешканця Якимівки, який того ранку постраждав від примхи березневої погоди, а якщо точніше — від неоперативної роботи комунальників (мовою оригіналу).

Низам Юсубов: Итог бездействия коммунальных служб — как минимум трое человек получили многочисленные ушибы, ссадины, испорченные одежду и обувь, одному из пострадавших пришлось идти на больничный! Виной тому обледеневшая лестница возле подъезда дома №60 по улице Центральная. Лично мне пришлось испытать на себе халатность коммунальщиков в 10.30 утра, когда лед еще не растаял, а спасительной «глины» под ногами так и не оказалось.

Совместными усилиями «жертв» произвола был зафиксирован факт нарушения договора «о предоставлении надлежащих услуг…» Написано заявление в полицию… Но руководство «Акимжилсервис», которое исправно носит платежки, в которых отдельной графой указана сумма за техническое обслуживание дома, постановило, что у «них» и у нас все в порядке!!! Друзья, сколько еще нас будут «иметь» за наши же деньги?!

Вот фото, сделанное в 15.00. Лед растаял, но даже малейшего намека на следы песка или хотя бы той глины, которой они загадили всю Акимовку, нет!!!

За даними, отриманими нами від лікаря-хірурга Якимівської поліклініки Дмитра Мороко, того ожеледнього дня за медичною допомогою звернулося 9 якимівців, з яких один постраждалий отримав важкий перелом зі зміщенням, інші — травми верхніх кінцівок та забої грудної клітини. Двоє постраждалих визнані тимчасово непрацездатними і були змушені піти на лікарняний, опинившись у гіпсу на термін від 2 до 6 тижнів.

За словами медика, 9 осіб — це не остаточна цифра, кількість постраждалих при ожеледиці завжди більше, але не всі звертаються за допомогою до лікарні. Більш того, ми дізналися, що вже наступного дня, у вівторок, до поліклініки звернулася ще одна місцева мешканка із травмою, отриманою у понеділок вранці при падінні на слизькій дорозі.

Погодьтеся, дивно бачити таку статистику постраждалих від ожеледиці та читати у Інтернеті гнівні коментарі з їхнього боку, адже, за словами заступника голови Якимівської селищної ради Сергія Селевича, місцевими комунальниками, ТОВ «Акімжилсервіс», на ліквідацію ожеледиці були кинуті усі(!) сили, їм на допомогу навіть двох працівників додатково надала селищна рада. От тільки у зв’язку із тим, що на момент нашої розмови з боку комунальників ще не було надано селищній раді акту виконаних робіт, Сергій Вікторович не зміг назвати конкретні цифри — скільки було задіяно працівників, одиниць техніки (ним було згадано два трактори. Прим.авт.) та кількість використаної пісочно-сольової суміші…

Напевно, комунальники розпочали свої роботи з найвіддаленіших куточків райцентру, якщо до 10:30 (як це вказано у коментарі Н.Юсубова) біля житлової багатоповерхівки у самісінькому центрі селища ні працівників «Акімжилсервісу», ні їхньої техніки та ніякої посипної суміші не спостерігалось…

Підготував Руслан БАЧУРІН


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.