5 марта 2018 Акимовка 100  0 

= Читач-газета-читач =


Получив в феврале 2018 года расчетные листы о заработной плате, учителя нашей громады были обескуражены. Вместо 20% надбавки за престижность, обещанной с высоких трибун министром образования и науки Л.Гриневич, фактически остались 5%.

27 и 28 февраля 2018 г. состоялись встречи начальника отдела образования Акимовского поселкового совета А.Н.Тымкива и главного бухгалтера Т.Ю.Токаревой с педколлективами Акимовских ООШ №1 и ООШ №2. Чиновники объяснили это несоответствие тем, что при выплате 20% (гарантированных и узаконенных правительством) зарплаты учителям хватит до сентября текущего года.

После этих встреч осталось больше вопросов, чем ответов. Что это значит? Местные власти экономят на учителях!?

Со слов Л.Гриневич, «У МОН почали надходити повідомлення про те, що в окремих областях місцева влада зловживає своїми повноваженнями та зменшує надбавку за престижність. Очевидно, що така ситуація є абсолютно неприпустимою. Освітньої субвенції на зарплати вистачає для виплати коштів вчителям».

Министр подчеркнула, что до 2018 года надбавка за престижность — решение местной власти, а с 2018 г. — она обязательна и финансируется государственной субвенцией.

Мы просим представителей власти, СМИ помочь разобраться в этой ситуации.

Учителя Акимовских ООШ №1, ООШ №2, НВК «Акимовская гимназия», Шелюговской ООШ.

***

Якимівська селищна рада щодо надання роз’яснень

Надаємо Вам відповідь щодо нарахування надбавки педагогічним працівникам загальноосвітніх закладів Якимівської об’єднаної територіальної громади.

Згідно пункту 1 Постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» від 23.03.2011 №373 та змін, внесених Постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 №88 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. №373», визначено встановлення надбавки в граничному розмірі від 5% до 30%.

Частиною другою пункту 1 вищевказаної постанови передбачено, що розмір надбавки встановлюється керівником закладу (установи) у межах фонду оплати праці.

За лютий місяць 2018 року педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів Якимівської селищної ради  було нараховано заробітну плату в повному обсязі та 5% надбавку, згідно діючого законодавства.Також повідомляємо, що відповідно до пункту 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. №22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» посадові оклади та ставки заробітної плати педпрацівників Якимівської селищної ради збільшені на 10% та виплачені своєчасно.При цьому зазначаємо, що при розрахунку держбюджету на 2018 рік кошти освітньої субвенції передбачені лише на оплату праці, підвищення заробітної плати педагогічних працівників і враховане в обсягах міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам, що затверджені Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

 О.М.Тимків, начальник відділу освіти, молоді та спорту


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.