23 февраля 2018 Акимовка 324  0 

Визначено Програму соціально-економічного розвитку на 2018 рік (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Сьогодні у актовій залі Якимівської дитячої музичної школи відбулося третє пленарне засідання третьої сесії Якимівської селищної ради сьомого скликання.

На чергове засідання прибув 21 депутат на чолі із селищним головою Валентиною Громихіною. У роботі сесії взяли участь в.о.старостів об’єднаної громади, члени виконкому, заступники голови ради, керівники новоутворених управлінь і підрозділів селищної ради, керівники підприємств, дошкільних закладів, громадських і політичних об’єднань та ЗМІ.

На порядок денний виносилося 16 питань, одне із яких стосувалося подолання вето селищного голови на рішення стосовно прийнятого на попередньому (другому) пленарному засіданні цієї ж сесії.

Спочатку депутати затвердили постанову Якимівської селищної виборчої комісії про результати перевиборів на окрузі №16 (Давидівка і Андріївка) та привітали Олександра Чекіра, який відразу приступив до виконання своїх депутатських обов’язків у складі постійної депутатської комісії з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту та житлово-комунального господарства.

Депутати практично одностайними рішеннями після внесення деяких змін і уточнень прийняли рішення стосовно внесення змін до бюджету селищної ради, затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку об’єднаної громади на поточний рік і виділити кошти на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі 8 031 222 грн.  (кінцевий варіант визначення об’єктів інфраструктури і розподілу коштів для фінансування програми розвитку буде опублікований у наступному номері «СТ» після підписання рішення головою ради. Прим. автора). За результатами інвентаризації майна громади, депутати затвердили акти приймання-передачі частини майна і доручили депутатській комісії детально розібратися із питаннями дооформлення технічної документації на об’єкти, у  яких  у минулому році були проведені капітальні ремонти і реконструкції, як от приміщення гімназії та територіального центру і стадіону «Колос». Окремо депутати внесли зміни до штатного розпису селищного відділу культури і дали згоду на придбання комп’ютерного обладнання для селищної ради на суму до 200 тисяч гривень. Також збільшили удвічі розмір допорогових публічних закупівель у електронній системі «ProZorro» до 50 тисяч гривень. Затвердили програму надання матеріальної допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах із рівномірним розподілом коштів по старостинських округах. Вперше затвердили програму соціальної підтримки Почесних громадян об’єднаної громади на 2018 рік. Затвердили депутати три програми фінансової підтримки 23-ої державної пожежно-рятувальної частини у райцентрі, Якимівського відділення національної поліції, а також створили резервний фонд матеріалів для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного характеру. У блоці земельних питань погодили місця розташування семи земельних ділянок для учасників АТО та членів їхніх родин, а також дали згоду на підготовку матеріалів на земельну ділянку площею  більше 40 гектарів, розташованої на території Таврійського старостинського округу, для участі у земельному аукціоні.

Як стало відомо, у понеділок, 19 лютого, Якимівський селищний голова В.М.Громихіна наклала вето на рішення Якимівської селищної ради №46 про затвердження Регламенту Якимівської селищної ради сьомого скликання у редакції від 14 лютого 2018 року. Згідно чинного законодавства, вето голови ради можна подолати шляхом переголосування із набранням 2/3 голосів від складу ради. У нашому випадку 18-ти голосів «за» у сесійній залі не набралося. На наступній сесії депутати знову будуть розглядати питання Регламенту Якимівської селищної ради у новій редакції із огляду на зауваження голови ради.

Багато часу депутати і члени виконавчого комітету приділили вивченню питання, що склалося навколо боргів за використаний природний газ, які утворилися у попереднього орендаря цілісного майнового комплексу житлово-комунального господарства селищної ради. Природний газ нові орендарі не використовують у своєму виробництві, а боргові зобов’язання Нафтогаз України через суд поклав на теперішнього виробника теплової енергії у селищі.

У кінці сесії депутати прийняли до роботи письмове звернення, що стосується необхідності створення на базі центральної лікарні хоспісу для невиліковно хворих мешканців громади.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото Р.Бачуріна


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.