16 февраля 2018 Район 156  0 

Випускнику Шелюгівської ЗОШ встановлено меморіальну дошку


Сьогодні на будівлі Шелюгівської ЗОШ була відкрита меморіальна дошка випускнику школи, загиблому учаснику антитерористичної операції, солдату-кулеметнику 93-ої окремої механізованої бригади Дмитру Лобову. Дата обрана не випадково, адже саме 16 лютого йому мало б виповнитися 26 років, тож зараз, після його трагічної загибелі на Донбасі, вдячні земляки вирішили вшанувати пам’ять Дмитра цією дошкою.

На відкритті були присутні школярі, односельці, однокласники Дмитра, а також перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Горбань, в.о.старости Шелюгівського старостинського округу Валерій Ковальов, комісар райвійськкомату Олександр Ісаєв, начальник відділу освіти, молоді та спорту Якимівської ОТГ Олексій Тимків та найрідніша людина загиблого військовослужбовця — мати Людмила. Зворушливим став виступ директора школи, класного керівника Наталі Ілюхіної, яка розповіла про шкільне життя Дмитра.

Хвилина мовчання, сльози на очах, слова скорботи та подяки матері за виховання справжнього патріота і захисника Батьківщини. Живі квіти, покладені до дошки (яку встановлено на кошти однокласників і випускників Шелюгівської ЗОШ та депутата селищної ради Аліка Шулякова), стали знаком вдячності за проявлений героїзм від усіх живих земляків…

Довідково: Загинув Дмитро Лобов 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла так званим «Зеленим коридором» на дорозі на півночі села Новокатеринівка у БМП-2, яке виходило спільно із танками і бойовими машинами 17-ої окремої танкової бригади. 10 вересня 2014 р. останки були виявлені пошуковою групою місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан») і привезені до Запоріжжя. Опізнаний за тестами ДНК.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.