26 февраля 2018 Район 207  0 

Сесія районної ради


Пленарне засідання чергової вісімнадцятої сесії районної ради відбулося минулого четверга, відкрив та провів його голова райради Юрій Шило. У сесії взяли участь 27 депутатів із 34 зареєстрованих у депутатському корпусі ради, а також запрошені — голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, усі його заступники, начальники відділів та управлінь, представники правоохоронних органів, засоби масової інформації.

Спочатку депутати розглянули заяву депутата районної ради Любові Бойчевської про дострокове припинення повноважень депутата та на її місце було представлено нового народного обранця Сергія Волобуєва.

Також було заслухано першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Горбаня, який звітував про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2017 рік, та прийнято таку ж програму на 2018 рік.

Далі заслухали головного прокурора Мелітопольської місцевої прокуратури Сергія Щербину щодо стану законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результатів діяльності прокуратури та території Якимівського району. Також зі своїми звітами про роботу за минулий рік перед присутніми виступили начальник Якимівського відділення поліції Мелітопольського відділу поліції Олексій Лєвін та перший заступник начальника Кирилівського відділення поліції Федір Парапанов.

Начальник районного фінансового управління РДА Олексій Драчук представив звіт районної державної адміністрації щодо виконання районного бюджету за 2017 рік. Як стало відомо із доповіді виступаючого, бюджет у минулому році був виконаний на 108%, що є дуже гарним показником, але не всі районні депутати розділяють таку думку, і під час голосування за дане питання двоє депутатів – Олексій Тимків та Олександр Зуб — утрималися приймати даний звіт. На прохання О.Правосуда роз’яснити своє рішення щодо такого голосування обидва депутати просто промовчали…

Депутати розглянули та прийняли районні програми «Фінансування телекомунікаційних послуг і пільгового проїзду автомобільним транспортом і залізницею окремих категорій громадян на 2018 рік», «Фінансової підтримки громадської організації «Якимівське районне товариство Запорізького обласного об’єднання Союзу організацій інвалідів України» на 2018 рік», «Програма поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2018-2020 роки» та інші.

Також районні депутати розглянули звернення групи депутатів Якимівської селищної ради, які просили погодити проведення сесій їхньої ради у сесійній залі районної адмінбудуівлі за адресою вул.І.Щербини, 6. Районні депутати одноголосно проголосували «за».

Під час засідання депутатських комісій депутат Олександр Гаврильченко підняв питання якості стічних вод від виробництва питної води Західним груповим водогоном. За його словами, у річку В.Утлюг підприємство скидає стоки нібито із перебільшенням вмісту хлору. Під час пленарного засідання Новоданилівський сільський голова Роман Селищев зачитав офіційну відповідь сільській раді від начальника ЕЦВ ЗГВ КП «Облводоканал» Миколи Матвійчука.

Призначення

Директором новоствореної структури КП «Якимівське архітектурно-інвентаризаційне бюро» призначено Артема Іріогло, а директором Великотернівської ЗОШ стала Ірина Горзій.

Також одностайно депутати проголосували за звільнення з роботи (за власним бажанням) директора КП «Якимівське ПВАП бюро» Володимира Подзолкова.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.