2 февраля 2018 Акимовка 333  1 

2018 рік буде непростим. Маємо чимало завдань.


Про головні з них говорили під час зустрічі з адміністративно-господарським активом Якимівського району, яку голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль провів разом з народним депутатом України Сергієм Валентировим, головою Якимівської райдержадміністрації Олександром Правосудом та своєю заступницею-керівником апарату облдержадміністрації Зінаїдою Бойко.

Зала засідань адмінбудівлі не змогла умістити усіх бажаючих, але тем не менш, на зустрічі із губернатором та народним депутатом побували голови і старости двох об’єднаних громад нашого району, представники Новоданилівської сільської ради, депутати районної та селищних рад, керівники підприємств і організацій Якимівщини.

Костянтин Бриль: «Точно знаю: люди хочуть мирного неба над головою, розвитку своїх територій і, зокрема, нових доріг. Отже, в 2018 році на баланс облдержадміністрації держава передала дороги, виділивши на них 429 мільйони гривень, які будуть витрачені на обслуговування та ремонт автошляхів. Тож ми розрахували середню ціну на ці роботи та розподілили кошти на кожен район, в залежності від кілометражу доріг. Власне Якимівський отримає 19 мільйонів гривень, що в 4 рази більше ніж торік. Тож маю надію, що місцеві дороги будуть приведені до ладу.

Вважаю, що Децентралізація — це найкраща реформа в Україні! Запорізька область посідає третє місце в Україні по децентралізації. І маю надію, що до кінця 2018 року ми максимально наблизимось до завершення створення громад в регіоні. Нині чимало питань у людей виникає стосовно виконання владних повноважень у зв’язку з процесом децентралізації. Тож хочу повідомити, що глави ОТГ є повноправними керівниками територій. Думаю, що наприкінці року ми побачимо закон про префектуру. І замість глав РДА будуть префекти районів. Так само замість голови ОДА буде обласний префект. Всі вони будуть реалізовувати виконавчу владу на місцях. І їхнє головне завдання — стежити, аби рішення громад відповідало чинному Законодавству та Конституції України.

Гадаю, що з часом райдержадміністрації зникнуть, а повноправними господарями територій лишаться депутати громади. Проте на сьогодні в РДА чимало роботи: підписання документів, передача майна та інше. Тож наголосив на необхідності організувати поточну роботу без порушень.
Окремо привітав громади з тим, що нарешті вирішено питання передачі земель по за межами населених пунктів до розпорядження ОТГ.

Крім того в рамках зустрічі у Якимівському районі місцеві жителі отримали відповіді на ряд наболілих питань. Зокрема це стосувалось водопостачання та створення очисних споруд в смт Кирилівка. Нині з бюджету області планується виділення 1,5 мільйона гривень на умовах 10% співфінансування з місцевою владою на вироблення проектної документації для будівництва очисних споруд. Крім того в майбутньому через територію району планується проведення водогону на Маріуполь за європейські кошти. Тож маю надію, що водозабезпечення Кирилівки буде заплановано в цьому проекті, обговорили питання видатків коштів із екологічного фонду області на проектно-кошторисну документацію на очисні у Якимівці. Взяв до відома клопотання старост Якимівської ОТГ стосовно тимчасового віддалення нотаріальних послуг від мешканців віддалених сіл регіону. Це питання буде включено до переліку законодавчих пропозицій від області.

Народний депутат України Сергій Валентиров звернув увагу присутніх на пріоритетність ремонту доріг. Аби на місцях визначились, які автошляхи мають бути відновлені в першу чергу. Залежно від руху громадського транспорту, а також під’їзду швидких та шкільних автобусів.

Фото Р.Бачуріна


  1. Руслан Пчеловод:

    А негативные моменты , как всегда , опустим ( о титушках ) . А в остальном все хорошо …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.