5 января 2018 Акимовка 347  0 

Заключне пленарне засідання першої сесії Якимівської ОТГ (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Сьогодні з шостої спроби нарешті були обрані та затверджені кандидати на посади секретаря і заступника голови Якимівської селищної ради з гуманітарних питань, та з третьої спроби народні обранці таки прийняли бюджет Якимівської об’єднаної територіальної громади. На засіданні були присутні голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, голова районної ради Юрій Шило, старости об’єднаної громади, представники громадськості і районні ЗМІ.

На сьогоднішньому шостому пленарному засіданні першої сесії Якимівської селищної ради депутати таки дійшли до розгляду та продуктивного голосування за вищевказані питання. Нагадаємо, що обрання секретаря селищної ради вже неодноразово обговорювалося та навіть двічі проводилися таємні голосування. Але проведення першого голосування, на зборах більшості депутатів ніде не враховується, а на другій спробі, коли голова Якимівської ОТГ Валентина Громихіна запропонувала кандидатуру, не вистачило необхідної кількості голосів, аби рішення було прийнятим.

Депутат Олександр Маругін, який очолює депутатське об’єднання «За розвиток Якимівської громади», від депутатської більшості запропонував на дану посаду кандидатуру молодого депутата, економіста ПП «Аскон» Максима Забари. Шляхом таємного голосування народні обранці нарешті визначили секретаря селищної ради, і з третьої спроби М.Забара таки обійняв цю посаду. За його кандидатуру проголосувало 23 депутата і троє не підтримали.

На посаду заступника голови з гуманітарних питань на попередніх пленарних засіданнях анонсувалася і аргументувалася селищним головою кандидатура екс-секретаря селищної ради Наталі Кузнєцової, але на шостому пленарному засіданні селищний голова В.Громихіна на цю посаду запропонувала депутатам кандидатуру молодого начальника Якимівського БТІ Антона Нестеренка, за якого народні обранці більшістю голосів проголосували.

Далі відбувся розгляд інших питань, внесених у порядок денний. Майже одноголосно депутатський корпус нарешті затвердив і вирівняний бюджет об’єднаної територіальної громади у сумі 158 003 478 гривень (сума запланованих доходів розписана до копієчки). Ще під час обговорення депутати і особливо старости піднімали питання планування видатків бюджету ОТГ на розвиток конкретних територій.

Голова В.Громихіна пояснила, що планування цих коштів відбудеться на наступній сесії під час розподілу перехідних залишків коштів минулорічного бюджету на рахунках сільських рад. Як стало відомо на цьому пленарному засіданні, мова йде про 8 млн.грн., які у спільний кошик внесли усі колишні сільські ради, окрім Якимівської селищної.

Розглядаючи питання про обрання голів постійних комісій депутати змогли затвердити лише очільника комісії з питань депутатської діяльності і етики, регламенту, законності, правопорядку, гласності та зв’язку із громадськістю, ним став депутат Юрій Роговий.

Відкритим залишилося питання обрання голови комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, природних ресурсів, екології та просторового планування. Кандидатура депутата Олександра Андраша на цю посаду знову не отримала необхідної кількості голосів. Голова В.Громихіна перенесла розгляд цього питання на наступну сесію, хоча були пропозиції висунути на дану посаду кандидатуру іншого депутата із складу цієї комісії.

Наприкінці заключного пленарного засідання першої сесії Якимівської ОТГ депутати затвердили проекти із землеустрою щодо відведення земельних ділянок мешканцям громади.

У розділі «Різне» у черговий раз депутати підняли питання про перенесення місця пленарних засідань до спеціально обладнаного приміщення у районній адмінбудівлі по вул.І.Щербини. Однак селищний голова В.Громихіна знову проігнорувала пропозицію: не заперечила, але і не поставила на голосування. Як зробить наступного разу — невідомо: прислухається, чи знову частина бажаючих бути присутніми на сесії селищної ради будуть самостійно шукати у кабінетах селищної ради стільці (як цього разу було із частиною старост і представників громадськості та ЗМІ).

Руслан БАЧУРІН, Тетяна БЕЛИМЕНКО

фото Р.Бачуріна


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.