29 января 2018 Район 98  0 

Якимівщина відзначила День Соборності України


Майже 100 років тому відбулась визначна для всього українського народу подія — 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави, Українська Народна Республіка й Західноукраїнська Народна Республіка, об’єдналися у єдину самостійну соборну державу.

З цієї нагоди у перший робочий день поточного тижня у актовій залі райадмінбудівлі відбулися урочистості, приурочені до цього свята. Перед зібранням із вітальним словом виступив голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, який зазначив, що дане свято спрямоване на виховання у громади та молоді району шанобливого ставлення до минулого свого народу, утвердження в суспільстві політичної і громадської злагоди, консолідації українського народу.

Звертаючись до учасників заходу, голова районної ради Юрій Шило акцентував увагу на тому, що возз’єднання двох українських республік є свідченням прагнення багатьох поколінь українців жити в єдиній незалежній державі. І сьогодні, коли Україна переживає нелегкі часи, усі, як ніколи, добре розуміють значення національної єдності.

Очільники районної влади зичили присутнім здоров’я, миру, добробуту і благополуччя, злагоди та віри у завтрашній день.

Хвилиною мовчання усі вшанували пам’ять тих, хто ціною власного життя століттями виборював Соборну і незалежну Українську державу.

Депутат Запорізької обласної ради Геннадій Шевченко, окрім теплих слів вітань, від імені обласної влади вручив почесну грамоту за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Якимівського району та з нагоди Дня Соборності України директору фермерського господарства «Освіта», депутату Кирилівської селищної ради Анатолію Гороховському.

Римовані рядки про неньку Україну присутнім продекламувала Наталя Іщенко, а із короткою розповіддю про історію Соборності виступила бібліотекар Наталя Олефіренко.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.