29 января 2018 Район 231  0 

Сесія районної ради


У четвер, 25 січня, відбулося третє пленарне засідання 17-ої сесії Якимівської районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Юрій Шило.

Із 33-ох районних депутатів на засідання прибули 32.  У роботі сесії взяв участь голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, керівники підприємств, організацій, установ району, управлінь РДА, представники правоохоронних органів, засобів масової інформації і пересічні громадяни.

На порядок денний виносилося 12 питань. Спочатку депутати прийняли у свої ряди Галину Зінченко, яка стала наступним за черговістю депутатом за списками політичної сили «Опозиційний блок» замість вибувшого за заявою Віталія Чугреєва від цієї ж політсили. Галина Михайлівна стала третім представником Охрімівської громади у районній раді цього скликання.

Головними для розгляду стали питання збалансування видатків із районного  бюджету. Спочатку народні обранці двадцятьма двома голосами затвердили остаточні зміни до бюджету минулого року, які відбулися у міжсесійний період і оперативно оформлялися розпорядженнями голови районної адміністрації. За словами доповідача — начальника фінансового управління Олексія Драчука, всі розпорядження керівника району, що стосувалися фінансів, попередньо проходили обговорення і погодження профільної планово-бюджетної комісії. Але і це, як виявилося на сесії, не задовольнило частину депутатів (5 осіб), які голосували проти уже освоєних коштів, а ще двоє взагалі утрималися. Детальна пояснювальна записка по кожному руху бюджетних коштів налічувала майже 10 сторінок. Серед інших минулорічних перерозподілів — кошти, які у міжсесійний період були направлені як субвенція сільським, селищним бюджетам за програмами співфінансування. За клопотанням народного депутата Сергія Валентирова із державного бюджету виділено 11 мільйонів гривень на будівництво підвідного газогону на Кирилівку. Цільовою субвенцією ці кошти зайшли до районного бюджету 27 грудня 2017 року і оперативно перенаправлені за цільовим призначенням. А раніше — років зо три-чотири назад, такі кошти, як правило, поверталися до держскарбниці як неосвоєні на місцях.

Наступним  депутати розглянули питання збалансування районного бюджету на поточний рік. Основну увагу приділили розподілу перехідних залишків на бюджетних рахунках із минулого року. За рахунок цих коштів депутати створили резервний фонд у розмірі 1 мільйона гривень. Запланували капітальні видатки на заміну вікон і укладання тротуарної плитки біля навчальних закладів Новоданилівської сільської ради і на пілетну котельню для Новоданилівської ЗОШ. Також виділили асигнування на утеплення приміщення Давидівської амбулаторії, на реконструкцію Володимирівського ФАПу (700 тис.грн.) і на зміцнення матеріально-технічної бази КП «Якимівське проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро» (400 тис.грн.).

За ініціативою депутата Валентина Мірошниченка, депутати збільшили до 150 тисяч гривень асигнування видатків на районну програму надання матеріальної допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, конкретизовану у питанні розміру суми головою райдержадміністрації Олександром Правосудом.

Окремо депутати запланували видатки на розрахунки із працівниками тих структур, які переходять до компетенції Якимівської селищної ради. Це стосується централізованих бухгалтерій відділу освіти та відділу культури.

Чимало дискусій на засіданнях постійних депутатських комісій, на яких із 15 депутатів присутніми були лише 9, у частини опозиційних депутатів викликало питання виділення коштів на фонд заробітної плати апарату районної ради, на утримання (оплата за енергоносії) майна територіальних громад району та програма підтримки органів виконавчої влади Якимівського району. На пленарному засіданні сесії депутати 22-ма голосами затвердили рішення із цих питань.

Депутати також розглянули блок питань, що стосувалися майна спільної власності територіальних громад району. Серед них вони дали згоду на розроблення проекту технічної документації на реконструкцію зрошувальної системи на землях Розівського старостинського округу.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.