26 января 2018 Акимовка 59  0 

«Прерванный полёт»


25 січня 2018 році у літературно-музичній вітальні Якимівської районної централізованої бібліотечної системи відбувся літературно-поетичний час «Прерванный полёт», присвячений  80-річчю від дня народження поета і актора Володимира  Семеновича Висоцького (1938-1980). Ведучі заходу Подзолкова О. М. та Дєдушева Ю. О. розповіли присутнім, що В. Висоцький розпочав свою мистецьку діяльність  в 60-х роках. Ім’я та доля В.Висоцького стали  легендарними ще при житті. Працюючи в  театрі, увійшов до числа провідних артистів. Його пам’ятають по  фільмам «Вертикаль», «Небезпечні гастролі», «Інтервенція». Хоча, деякі «Інтервенція» та  «Служили два товариша» по міркуванням цензури вийшли вже після його смерті. Але самою вдалою роллю актора у кіно, стала роль – капітана Жеглова у фільмі «Місто зустрічі змінити не можна».

Висоцький багато писав, і, хоча, його вірші не друкувались, він співав перед студентами, робочими. Він співав на сцені і на екрані. Один з критиків назвав сукупність усіх створених поетом пісень – енциклопедією життя.

Пам’ять про нього жива. Сердюк А. – присутній на поетичному часі, згадав своє знайомство з цією великою людиною.

Розповіді ведучих доповнювалися віршами В.Висоцького. У  виконанні В. Глазкова,  С. Младьонова,   Н. Доброжанової   пролунали   пісні   В. Висоцького: «За меня невеста отрыдает честно», «Утренняя гимнастика», «Песня о друге», «Моя цыганская», «Я несла свою беду».

На емоціональній ноті закінчився літературний вечір бурхливими оплесками. Шанувальники творчості В. Висоцького покидали літературну вітальню в піднятому настрою.

Л.Чайковська, методист КЗ «Якимівська районна централізована бібліотечна система»


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.