29 января 2018 Акимовка 142  0 

Працювали постійні комісії селищної ради


Напередодні третьої сесії Якимівської селищної ради, яка відбудеться у понеділок 29 січня, протягом минулого тижня відбувалися засідання п’ятьох постійних депутатських комісій. На їхній розгляд виносилося понад чотири десятки питань, які планується винести на пленарне засідання сесії.

Першими до роботи приступили селищні депутати-члени постійної комісії з питань депутатської діяльності і етики, регламенту, законності, правопорядку, гласності та зв’язку із громадськістю (голова Юрій Роговий). Вони, так само як і інші комісії, розглянули пропозиції Якимівської центральної районної лікарні щодо фінансування та затвердження селищних цільових програм «Медична допомога мешканцям Якимівського району в медичних закладах м.Мелітополь» на 2018-2020 роки, «Соціального захисту медичних працівників Якимівської ЦРЛ на 2018-2020 роки» та «Цукровий діабет» в Якимівському районі на 2018-2019 роки.

Досить обговорюваним стало питання про утворення виконавчого комітету селищної ради. Голова Якимівської ОТГ Валентина Громихіна ознайомлювала кожну комісію зі списком кандидатів виконкому. Згідно її пропозиції, склад виконавчого комітету селищної ради планується сформувати з 29 осіб (хоча сама голова ОТГ наголошувала, що кількість можна розширити, спираючись на те, що громада у нас велика і дуже велика кількість осіб, які бажають працювати на громаду у складі її виконавчого комітету). Так, голова пропонує винести на розгляд та затвердження понеділкової сесії наступний склад виконкому: голова ОТГ, усі її заступники, секретар ради, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету, старости округів, які входять до складу Якимівської ОТГ, а також: Віктор Ганов, Микола Кіценко, Юрій Макаров, Наталя Морохіна, Ірина Міщенко, Юрій Пудовка, Василь Новіков, Іван Станчев, Володимир Цап, В’ячеслав Андросович, Валерій Липченко, Олександр Масаковський, Валерій Строкань та один представник від освітян.

Крім цього, голова ознайомила селищних депутатів зі своїм баченням кандидатур на посади: першого заступника — Сергій Макаров, на посаду заступника з питань житлово-комунального господарства та земельних відносин — Сергій Селевич (який вже проходить стажування у селищній раді), а на посаду керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету запропонувала кандидатуру Наталі Кузнєцової.

Велику увагу на всіх комісіях було приділено блоку питань, що стосувалися ставок оренди комунального майна, розміру місцевих податків і зборів та єдиного податку на території ОТГ.

Особливу увагу і значний час на обговорення виділили депутати селищної ради питанню встановлення єдиної ставки земельного податку з урахуванням вирівнювання умов роботи по всій території ОТГ для юридичних і фізичних осіб, які займаються обробітком землі сільськогосподарського призначення — основної бюджетонаповнюючої складової доходної частини бюджету Якимівської селищної ради. Присутні на комісіях депутати підтримали пропозиції розробників програм і рекомендувала розміри ставок до затвердження на сесії 29 січня 2018 року.

Окремо і дуже детально обговорювався Регламент роботи селищної ради.

Досить багатим на дебати виявилося положення Регламенту роботи сесії, що стосувалося суб’єкту висвітлення діяльності селищної ради, виконавчого комітету, посадових осіб, депутатів та старост і старостинських округів. У більшості депутатів і голови ОТГ погляди на це питання розійшлися. Яке буде остаточне рішення — стане відомо у понеділок.

Всі комісії без виключення підтримали проекти рішень стосовно організації харчування дітей пільгової категорії і всіх учнів 1-4 класів з розрахунку 15 грн. на 1 учня (загальна сума 1 млн. 738 тис.грн.) до кінця 2017/18 навчального року.

Як стало відомо, нині харчування учнів відбувається тільки у райцентрі. У всіх сільських школах ОТГ харчування учнів призупинене у зв’язку зі зміною балансоутримувача навчальних закладів. Нині проходять тендери, оголошені відділом освіти, молоді і спорту Якимівської селищної ради.

Більше інформації, а також усі проекти рішень — на офіційному сайті селищної ради akimovka-ps.at.ua

Руслан БАЧУРІН, Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.