19 января 2018 Район 227  0 

Перша у цьому році апаратна нарада


У понеділок, 15 січня, голова райдержадміністрації Олександр Правосуд провів першу у поточному році розширену апаратну нараду із керівниками підприємств, установ і організацій району та селищними і сільським головою та старостами новоутворених старостинських округів.

На порядок денний виносилися питання забезпечення якісної діяльності підприємств-надавачів комунальних і соціальних послуг населенню та роботи правоохоронних органів на території району.

Першим питанням було розглянуто проблему різкого зниження температурних показників у соціальних закладах райцентру, яка склалася через порив мережі централізованого опалення («СТ» писало про це у минулому випуску). Про прийняті термінові заходи щодо заміни частини зношеної мережі доповів засновник ТОВ «Якимтеплозбуд» Олександр Шахмаєв. Порив ліквідовано, однак через мільйонну заборгованість виплати субсидій, нарахованих населенню-споживачам послуг централізованого опалення, та поточних платежів від Якимівської селищної ради (голова В.Громихіна) на підприємстві складається загрозлива ситуація стосовно зриву придбання палива для котелень, які забезпечують опалення шкіл, дитячих садків та адміністративних приміщень селища. На нараді Олександр Шахмаєв повідомив, що у зв’язку із некоректною інформацією стосовно права користування комунальним майновим комплексом райцентру, яку надала Якимівська селищна рада до НАК «Нафтогазу», остання намагається із їхнього підприємства стягувати борги за газ, які утворилися під час роботи центральної котельні на газі. Судова тяганина і накладення арештів на поточні рахунки підприємства можуть призвести до зриву опалювального сезону у селищі.

Про розміри недоотриманих сум нарахованих населенню субсидій говорив на нараді і керівник ТОВ «Якимжилсервіс» Василь Субботін. Окремо він повідомив, що водопостачання населенню проходить у звичному режимі, аварійні пориви ліквідовуються у робочому порядку. Прибудинкові території обслуговуються у повному обсязі, тротуари і центральна вулиця  Якимівки від снігу чистилися із 3.00 ночі (апаратна відбувалася у день, коли випав перший пристойний сніг, прим. автора).

Про вирівнювання до кінця січня п.р. ситуації із поточними платежами за послуги з опалення і водопостачання споживачам бюджетної сфери доповів на нараді новообраний заступник Якимівського селищного голови Антон Нестеренко. Селищний голова Валентина Громихіна на нараді була відсутньою, бо проводила засідання постійних комісій перед позачерговою сесією селищної ради. Про ситуацію із затримкою державної субвенції на виплату підприємствам-надавачам послуг сум субсидій, нарахованих населенню, доповіла начальник управління СЗН райдержадміністрації Галина Корольова.

Про стан справ на території Кирилівської ОТГ доповів селищний голова Іван Малєєв. За його словами, ситуація під контролем: процес передачі майна і повноважень від сільських рад об’єднаної громади проходить планово. Однак, є запитання до районного відділу освіти, який на момент засідання наради не надав документів інвентаризації для завершення процесу передачі майна і повноважень у галузі освіти.

Голова райдержадміністрації Олександр Правосуд взяв під особистий контроль питання надходження держсубвенції на субсидії у район і процес розподілу повноважень між новоутвореними селищними радами у галузі освіти.

На нараді детально розглянули криміногенну ситуацію у районі і нагадали правила безпечної поведінки під час проведення церковно-народних обрядів у період водохресних днів.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автораа

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.