1 декабря 2017 Район 118  0 

Виїзна консультація для Якимівської ОТГ


У понеділок, 27 листопада, експерт з децентралізації Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Україною» та Мінрегіону України, Аскад Ашурбеков, юрисконсульт Центру Тетяна Гуліян і директор Центру Олександр Свистун провели виїзну консультацію у Якимівській ОТГ щодо проведення першої сесії у новому складі депутатського корпусу, кадрових питань і процедури реорганізації органів місцевого самоврядування, що увійшли до складу ОТГ. На захід прибули новообрані депутати селищної ради і майбутній голова селищної ради, сільські голови, секретарі і бухгалтери територій, які об’єдналися у одну громаду, представники громадськості селища. Організаторами заходу виступили районна державна адміністрація та районна рада.

Основною темою консультації стало питання підготовки і проведення першої установчої сесії Якимівської селищної ради Якимівської об’єднаної громади. Зі вступним словом до зібрання звернулися голова райдержадміністрації Олександр Правосуд і керівник Центру Олександр Свистун. Про законодавчу базу підготовки і організації установчої сесії органів місцевого самоврядування поінформував присутніх голова районної ради Юрій Шило. Тетяна Гуліян детально розкрила широке коло юридичних аспектів перехідного періоду і перших кроків об’єднаної громади у період завершення фінансового року і відповіла на запитання присутніх. Своє бачення розвитку подій з окресленої теми на зустрічі неодноразово висловлювала депутат районної ради, майбутній селищний голова Валентина Громихіна, а також депутат обласної ради Людмила Любім.

Майже три години у форматі діалогу спілкувалися присутні у сесійній залі районної адмінбудівлі. Враховуючи широке коло діяльності учасників зустрічі і їхню зацікавленість отримати відповіді на запитання стосовно реорганізації сільських рад, припинення повноважень їх голів і секретарів сільських, селищних рад, оформлення записів у трудових книжках посадовим особам і працівникам підпорядкованих установ органів місцевого самоврядування, завершення виконання представницьких і фінансових зобов’язань сільськими радами до кінця бюджетного року, надання адміністративних і нотаріальних послуг жителям сільських територій у перехідний період, вичерпали час, запланований на обговорення питання підготовки першої установчої сесії у Якимівській ОТГ.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.