1 декабря 2017 Район 71  0 

Таврійське із новим водогоном


Нині стало уже притчею во язицех обговорення проблем українського села і його занепаду. Найголовнішою із них самі мешканці визнають старі латані-перелатані азбестово-цементні водогони. Саме через пориви гнилих труб у Таврійському (де на тижні побували наші журналісти) люди у селі часто залишаються без води, а якщо вона і є, то така іржава, що нею навіть попрати білизну неможливо. Про вживання її у їжу мови у селі не велося уже більше року. А як бути із приготуванням їжі у дитячому садку та школі? Цю проблему вирішували разом сільська рада та місцеві фермери: з початку навчального року у навчальні заклади для споживання привозять очищену воду.

Під час жовтневих звітів голови райдержадміністрації Олександра Правосуда таврійці підняли питання реконструкції водогону. На першій сесії після виборів очільник району ініціював виділення дотації на ремонт Таврійського водогону.

Зі слів сільського голови Тетяни Зологіної, нині заміна старих труб на нові проводиться за кошти районного бюджету. Сільській раді виділена субвенція у розмірі 199 тис.грн. Згідно кошторису, цих коштів вистачає на ремонт 700 метрів водогону із відновленням трьох колодязів і одного пожежного гідранту біля місцевої школи. Загалом водогін потребує капітального ремонту по всій території села, а це 15 км труб, на сьогоднішній день замінено майже 2 км. А взагалі у поточному році на умовах співфінансування таврійська сільська рада отримала із районного бюджету більше 800 тисяч гривень. За ці кошти проведено ремонт сільського будинку культури, дитячого садка та уже згаданого водогону.

Нині працівники «Акімжилсервісу» замінюють труби по новій технології, в стару трубу діаметром 100 мм вкладається пластикова діаметром 63 мм. Цей варіант є більш економічним, хоча практичне втілення технології ускладнюється через зашлакованість старих труб.

Не відриваючись від роботи, старший майстер підрядної організації Ігор Миколайович Прокоф’єв відповів на декілька наших запитань. Він запевнив, що бригада виконає роботу за будь-яких погодних умов, тож поточний ремонт буде завершений протягом тижня. Ну що ж, зима на Якимівщині розпочалася з гарних новин.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.