15 декабря 2017 Район 45  0 

Сільська бібліотека — привітний та затишний дім


У трудовій книжці Олени Василівни Онищенко, по суті, один запис. Закінчивши Мелітопольське училище культури, вона вже понад тридцять років очолює бібліотеку села Вовчанське.

Щодня поспішає вона у свою бібліотеку, до читачів, радіє тому, що до неї приходять і діти, і дорослі. А три роки тому втілила у життя свою давню мрію — власними силами створила сільський музей, у якому представлена історія рідного села, зібрані фотографії місцевих ветеранів війни, учасників антитерористичної операції, також є українсько-патріотичний куточок та ін.

Шанують у селі свою бібліотекарку не тільки за її щиру любов до професії, до книги, з якою вона познайомила та подружила не одне покоління хліборобів, а й за те, що Олена Василівна — щира співрозмовниця, із нею залюбки спілкується населення Вовчанського.

Сама ж бібліотекарка, завдяки спілкуванню із старшим поколінням, дізнається про село багато цікавого та корисного і цими знаннями у вигляді стендів та різних виставок поповнює місцевий музей для наступних поколінь, аби молодь знала та цінувала свою історію та шанувала односельців, які розвивали і захищали рідний край.

Олена Василівна зуміла перетворити сільську бібліотеку у привітний, затишний дім, де завжди добре почуваються і юні читачі, і ті, хто приходить сюди вже десятки років.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.