15 декабря 2017 Район 64  0 

Епідпорог не перевищено


Щотижнево, починаючи з кінця вересня та закінчуючи серединою травня, ВП «Азовський МВ ДУ» ЗОЛЦ МОЗ України» здійснює епідеміологічний моніторинг за ГРВІ та грипом.

Віруси грипу А (H3N2) сезонні були домінуючими у перші місяці 2017 року(71,1%). Починаючи з 7 тижня 2017 року в циркуляції переважали віруси грипу типу В. Враховуючи дані ВООЗ, ймовірно на території України в грудні  2017 року  циркулюватимуть віруси грипу А (Мічіган), А (Гонконг Н3N2) та грипу В (Бризбен).

Під час спілкування із завідувачем відділення організації епідеміологічних досліджень, лікарем-епідеміологом Тетяною Вязніковою, нам стало відомо, що з 1 по 10 грудня 2017 року 179 осіб з Якимівського району звернулися до медичних закладів зі скаргами (підвищена температура, слабкість, кашель), із них 123 особи — діти (школярів 80 осіб). За цей час госпіталізовано 4 особи. Дошкільні дитячі заклади та школи на карантин не зачинялися. 84 особи зробили щеплення проти грипу, із них 68 — медичні працівники. Епідеміологічний поріг не перевищений.

У цю пору року спеціалісти рекомендують здійснювати заходи для підвищення рівня імунітету: вживати вітамінізовану їжу — часник, цибулю, червоний перець, апельсини, лимони, моркву з олією, малину, чорну смородину, шипшину та препарати ехінацеї. Більше приділяйте уваги прогулянкам на свіжому повітрі, загартуванню, суворому дотриманню особистої гігієни, особливо миттю рук із милом (80% інфекцій — від брудних рук), менше перебувайте у місцях скупчення людей, особливо в транспорті.

При перших ознаках ГРЗ звертайтесь до лікаря, щоб уникнути ускладнень: вірусних пневмоній, енцефалітів, менінгітів, уражень нервової, серцевої, ниркової, опорно-рухової систем. Дотримуючись порад лікарів, ви збережете здоров’я собі, своїм близьким, не кажучи вже про кошти.

 

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.