13 ноября 2017 Район 155  0 

Сесія районної ради


У четвер відбулося перше пленарне засідання чергової сесії районної ради, яку провів голова районної ради Юрій Шило. У роботі сесії взяв участь голова райдержадміністрації Олександр Правосуд.

Із 34 депутатів на засідання прибуло 26 осіб. На сесію були запрошені керівники підприємств, управлінь і підрозділів РДА, сільські, селищні голови, представники правоохоронних органів і громадськості. На порядок денний виносилося 42 питання, що стосуються безперебійної життєдіяльності району у сферах охорони здоров’я, освіти і соціального захисту населення, обороноздатності району і організації осіннього призову.

Було внесено зміни до консолідованого зведеного бюджету на поточний рік, створено резервний фонд паливно-мастильних засобів на випадок непередбачуваних ситуацій у осінньо-зимовий період та допоміжний фінансовий резерв. Розглянуто майнові питання комунальної власності територіальних громад району, затверджено звіти стосовно оцінки приватних земельних паїв та пакет документів, підготовлений для проведення аукціону на дві земельні ділянки, розташовані на території Переможненської та Таврійської сільських рад, які довгий час не оброблялися. Заслухано звіт прокурора району за 9 місяців поточного року та інформацію про виконання районних цільових програм, які взяли до відома.

Депутати практично одноголосно проголосували за всі зміни, запропоновані райдержадміністрацією, що стосуються роботи на найближчий час у  соціально-економічній площині розвитку району. Уже з наступного тижня будуть направлені кошти на придбання класних дощок, холодильників і необхідного обладнання у медичні кабінети шкіл району, окремо виділили фінансування на придбання палива для організації підвозу школярів і канцелярію. За попередніми заявками на виїзних прийомах Олександра Правосуда, заплановано придбання ноутбуків  і телепроекторів у навчальні заклади, а також тенісних столів. Солідні субвенції будуть направлені на ремонт водогонів у Таврійській сільській раді та на стадіоні «Колос», на вікна у навчальних закладах Розівки, Давидівки і Вовчанського та дитячого будинку творчості, для підключення системи опалення та придбання меблів у новушелюгівську амбулаторію і на сценічні костюми горьківським самодіяльним артистам.

Наступне пленарне засідання відбудеться невдовзі і на ньому, скоріш за все, будуть затверджуватися кадрові зміни депутатського складу районної ради у зв’язку із обранням частини районних депутатів новообраними депутатами Якимівської селищної ради.

Тетяна БЕЛИМЕНКО Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.