20 октября 2017 Район 82  0 

Вибух життя і творчості (ФОТОРЕПОРТАЖ)


У ці прохолодні осінні дні, у пору, коли земля покривається золотим листям, вже стало традицією приділяти увагу творчо обдарованим особам із обмеженими фізичними можливостями, щоб дати змогу їм самореалізуватися засобами мистецтва. Для цього вже не першій рік у Якимівці проходить районний фестиваль творчості «Барви життя».

Сьогодні у Якимівській дитячій музичній школі відбувся черговий такий фестиваль, учасники якого продемонстрували свої таланти у трьох номінаціях: музикальне і театральне мистецтво, літературне мистецтво та художня творчість. Крім цього, усім присутнім були представлені декоративно-прикладні вироби людей із обмеженими можливостями, виконані у техніках: в’язання гачком, вишивання хрестиком, бісероплетіння, макраме та ін.

На початку заходу учасників фестивалю та глядачів із відкриттям чергового районного відбіркового туру регіонального етапу Всеукраїнського фестивалю творчості «Барви життя» привітав голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, який у своєму виступі відзначив, що у залі зібралися справжні друзі, друзі творчості, друзі мистецтва. І те особливе спілкування, яке відбувається під час заходу, покликане зробити наше суспільство добрішим, милосерднішим, кращим. Також присутніх привітав голова Запорізького обласного об’єднання Союзу організацій інвалідів України Сергій Бондарчук.

Впродовж фестивалю конкурсанти зі сцени демонстрували журі і глядачам мистецтво вокалу, театральної композиції, хореографічної постановки та літературного читання.

Оцінювало творчість конкурсантів професійне журі у складі працівників культури та представників  соціальної сфери. Усі переможці отримали грамоти та право представляти наш район на обласному етапі фестивалю.

Поза конкурсом для усіх присутніх свої номери представили гості фестивалю: хоровий колектив «Тавричанка» (КСК «Скіф»), танцювальний колектив «Восторг» (Якимівська ДМШ) та квінтет «Мелитопольская радуга» (Мелітопольське міське товариство інвалідів).

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.