26 октября 2017 Район 41  0 

Володимирівка святкова


22 жовтня, напередодні 74-ої річниці визволення Якимівщини від нацистських загарбників, жителі Володимирівки, Олександрівки і Юр’ївки святкували День села і славили людей хліборобської праці.

Із самого ранку на центральній садибі сільської ради розпочався ярмарок сільськогосподарської продукції — капуста, морква і запашні яблука так і просилися гуртом до бочки; саджанці фруктових дерев і декоративних видів троянд не тільки розійшлися по домівках місцевих жителів, а й поїхали у обласний центр; а «королева полів» кукурудза від Макарика мішками на тачках і велосипедах, на авто із причепами, як і годиться титулованій особі, вмить обрала собі нове місце перебування далеко за межами Володимирівки. Дітвора ласувала поп-корном і солодкою ватою, юрбилася біля безкоштовного презенту від народного депутата Сергія Валентирова в очікувані відчуття польоту із висоти кумедного батуту. Ні мілкий надокучливий дощик, ні осіння моква під ногами не змогли зіпсувати святковий настрій володимирівців і гостей села.

Веселі, заводні і такі милі серцю кожного з нас народні пісні козацького гурту «Січеслави» заставили підспівувати, підтанцьовувати і гучно аплодувати на кожному приспіві молодцюватих козаків і козачок із Веселого всіх, хто зібрався біля сільського будинку культури. Годинна концертна програма промайнула на одному подиху. Місцеві школярі всім учасникам і гостям святкового дійства вручили на згадку державні прапорці із гербом села і підписом ради. Далі тим, хто зібрався у просторій залі сільського будинку культури, організатори презентували ще й іменні «володимирівські» повітряні кульки, виготовлені у кольорах державної символіки.

У сільському клубі місця вистачило не всім бажаючим, та вони не поспішали додому. До концертної програми того дня були включені самодіяльні номери наймолодших жителів ради. Кумедні, по-дитячому щирі танцювальні композиції колективу «Дружба» зривали не лише гучні аплодисменти, а й щасливі посмішки присутніх. На ура пройшли виступи вокального дуету Насті Шевченко і Аліка Чванкова та танцювального — Євгенії Зозульської і Володимира Куца, а також виступ колоритних матусь і їхніх  дітей, які зійшлися на сцені у ритмічному батлі. Колектив місцевого сільського будинку і їхні колеги із с.Фруктове сусіднього району обдаровували пісенними презентами і сивочолих ветеранів, які ціною власного життя відвоювали у ворога нам мирне життя, і місцевих сільгосптоваровиробників, і новонароджених жителів ради, і багатодітні родини, і місцевих майстринь-рукодільниць, і родину Раїси Сергіївни і Віктора Микитовича Борохів, які стоять на порозі золотого весілля, і титуловану місцеву футбольну команду «Патріот».

Жителів-ювілярів у неділю приїздили привітати поважні гості на чолі із керівником району Олександром Правосудом. Хлібом-сіллю на вишитому рушнику зустрічали його володимирівці. У концертній залі під час урочистої частини слова вдячності за трудовий подвиг і за особистий вклад у розбудову сіл ради звучали із вуст сільського голови Андрія Азаренкова, голови райдержадміністрації Олександра Правосуда і керівника сільської ветеранської організації М.М.Кирпика. Депутат обласної ради Людмила Любім, райради Валентина Громихіна і голова Фруктівської сільради, корінна володимирівчанка Любов Снігір у святковий день приєдналися до привітань жителів сільської ради.

Результати спільної роботи представників органів місцевого самоврядування і органів влади мешканці Володимирівської сільради бачать навколо себе. Аплодисментами і гучними оваціями зустрічали виступи свого голови і очільника району Олександра Правосуда, які говорили про реальні спільні досягнення на території громади.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фоторепортаж зі свята дивіться на сайті нижче.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.