26 октября 2017 Район 63  0 

Районний туристичний зліт-змагання


13 жовтня на території ДОТ «Прибрежный» у Богатирському лісництві відбулися перші районні змагання з пішохідного туризму серед учнів загальноосвітніх шкіл Якимівського району, присвячені «Дню українського козацтва». Організатором проведення виступив КЗ «Будинок дитячої та юнацької творчості», на базі якого працюють два гуртки — «Пішохідний туризм» (керівник Алімкін С.В.) та «Пішохідний туризм+Джура» (керівник Коникова І.В.). Організатори ставили собі за мету пропаганду здорового способу життя і популяризацію туризму серед учнів та працівників закладів освіти на основі патріотичного виховання учнівської молоді.

У зльоті взяли участь дванадцять команд двох вікових категорій: молодша — з 11 до 14 років, та  старша — з 15 до 18 років. На перший районний туристичний зліт прибули команди із дев’яти шкіл району: Якимівських гімназії і школи №1, Таврійської, Мирненської, Розівської, Радивонівської, Охрімівської, Володимирівської та Вовчанської ЗОШ. У складних і, разом із тим, веселих конкурсах у п’ятницю 13-ого змагалося та відпочивало більше ста дітей і дорослих. Перед початком змагань судді  роз’яснили усім учасникам і  умови змагань, і правила безпеки. Кожен з етапів туристичного зльоту передбачав виконання туристичних завдань за найкоротший час без помилок. Спочатку всі команди представили візитівки, а потім подолали ще п’ять етапів, які в уяві переносили учасників то на гірський туристичний маршрут, то майже у джунглі, то на переправу по уявних болотистих місцях. Діти переправлялися між деревами по мотузці, рухалися по жердинах, розшифровували сучасні топографічні знаки, вибиралися із лабіринтів. Під кінець зльоту команди приготували смачні туристичні каші: самі посмакували на свіжому повітрі і суддів пригостили.

За результатами змагань у категорії «старша група» І місце виборола команда   Якимівської гімназії (наставник О.Л.Дойко), ІІ місце — у збірної старшокласників із Мирненської школи (І.В.Коникова), ІІІ місце посіли учні Радивонівської ЗОШ (В.А.Шершин). У молодшій категорії перемогу отримали збірна команда Охрімівської школи (наставник С.С.Гавриков), срібло — знову у мирненців під керівництвом О.Ю.Дігавцової, на третій сходинці п’єдесталу гімназисти (О.М.Тимків). Переможці кожного конкурсу окремо і команди-переможниці отримали грамоти, а всі діти — солодкі призи.

Організатори туристичного зльоту мають намір зробити такі туристичні змагання щорічними. Чекаємо на заявки від наших уже добрих знайомих і від нових команд.

О. РОГОВА, директор КЗ «БДЮТ»


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.