20 октября 2017 Район 107  0 

Профорієнтаційна акція «Абітурієнт-2018»


В умовах сьогодення зорієнтуватися у різноманітті навчальних закладів, форм навчання, учбових програм важко не тільки старшокласникам та їх батькам, але навіть фахівцям. Вибір майбутньої професії — це серйозний крок, який випускники роблять на підставі рівня своїх знань та власних природних здібностей, а також інформації, отриманої з різноманітних джерел. Одним з таких джерел і стала традиційна акція «Абітурієнт-2018», організована 20 жовтня 2017 року Якимівським районним центром зайнятості спільно із відділом освіти, молоді та спорту Якимівської райдержадміністрації, у якій взяли участь більше 300 учнів випускних класів НВК «Якимівська гімназія, Якимівська ЗОШ №1, Якимівська ЗОШ №2, Володимирівська ЗОШ, Радивонівська ЗОШ, Новоданилівська ЗОШ, Великотернівська ЗОШ та Мирненська ЗОШ.

У ході проведення акції до присутніх учнів звернулися голова Якимівської райдержадміністрації Олександр Правосуд та начальник відділу освіти молоді та спорту Інна Водоп’янова. Вони порадили учням зробити усвідомлений вибір і обрати професію до душі, а також наголосили, що Якимівщина потребує кваліфікованих спеціалістів від котрих буде залежити подальший розвиток нашого району.  Органи влади бачать своїм завданням залучати інвестиції у економіку району та створювати робочі місця.

На захід були запрошені представники навчальних закладів: Якимівського професійного аграрного ліцею, Якимівського комісаріату, Таврійського державного агротехнологічного університету, Мелітопольського державного педагогічного університету імені Б.Хмельницького, Мелітопольського медичного коледжу, Класичного приватного університету, Мелітопольського училища культури.

Також у заході взяли участь і роботодавці Якимівського району, а саме: ПП «Акимпродинвест» Дмитро Шитко, в.о начальника відділу Якиміського військового комісаріату  Олег Кочев, ТОВ «Агоротехсервис» заступник директора по маркетингу Юрій Пелих.

Профорієнтаційну акцію відкрив директор центру зайнятості О.О.Маругін. У своєму вступному слові він зазначив: «Як обрати саме ту професію, яка у майбутньому приноситиме задоволення та годуватиме не лише себе, а й родину? Питання це досить складне і серйозне, тому що вибір професійного шляху багато в чому визначає долю. Від того, наскільки вірно обраний життєвий шлях, залежить місце кожної людини серед людей, задоволеність роботою, фізичне і психічне здоров’я, радість та щастя».

Представники навчальних закладів детально розповіли про напрями підготовки (спеціальності), умови вступу, терміни навчання, переваги вступу, пільги, підвищення свого професійного рівня шляхом стажування у Польщі, Чехії, Данії, Канаді, перспективи майбутнього працевлаштування після закінчення навчального закладу тощо. Під час проведення заходу були продемонстровані презентаційні  відеоматеріали.

Всі учні та педагогічні працівники отримали брошури та буклети навчальних закладів, а поспілкувавшись із фахівцями центру зайнятості, отримали інформацію про послуги служби зайнятості, актуальні професії на ринку праці. У ході заходу було розглянуто основні помилки, що існують при виборі професійної діяльності.

Саме такі заходи, як акція «Абітурієнт», сприяють формуванню у молоді особистого ставлення до професії, свідомого прийняття рішення щодо її обрання, а також допомагають реально підвищити престижність робітничих професій, які на сьогодні користуються попитом на ринку праці, розкрити можливості їх здобуття у відповідних навчальних закладах із подальшим працевлаштуванням.

Н.Богушко, провідний фахівець Якимівського РЦЗ

фото І.Марченко


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.