20 октября 2017 Район 53  0 

Петрівці власноруч облаштовують свій клуб


На минулому тижні кореспонденти нашого видання мали нагоду спостерігати за ремонтом на новому соціальному об’єкті у Петрівці Чорноземненської сільської ради. Невдовзі у цьому селі запрацює центр дозвілля — сільський будинок культури. У минулому році, за домовленістю між місцевими жителями і владою, було прийняте рішення про організацію такого центру для проведення різноманітних спільних місцевих заходів: від весіль до тризни. Протягом року тут функціонуватимуть гуртки за інтересами як для дорослих, так і для дітей.

Під час особистої зустрічі голови райдержадміністрації Олександра Правосуда із жителями петрівці вирішили самостійно проводити реконструкцію приміщення колишньої школи. На теперішній час у селі створено 5 нових робочих місць на постійній основі і ще п’ятеро місцевих жителів працюють на цьому сільському соціальному об’єкті на підставі цивільно-правових угод. Уже замінено вікна і двері, підготовлена система опалення у тій половині приміщення, де буде розміщуватися центр дозвілля. У спортивній залі закінчуються роботи над багатостраждальною підлогою. Котельня готова до встановлення котла, який уже замовлено і оплачено сільрадою. Кабінети для бібліотеки і гурткової роботи готові до початку занять. Про всі ці позитивні зрушення на об’єкті журналістам із знанням діла розповідав двірник закладу Олександр Йосипович Гойк і завідуюча СБК Лілія Анатоліївна Кучеркова.

Селяни, із ким нам вдалося поспілкуватися того дня, в один голос стверджували, що задоволені тим, що рішення петрівців про реконструкцію приміщення власними силами підтримали і сільська рада, і районна влада.

— Ми уже маємо прикрий приклад освоєння двохсот тисяч гривень «спецалізованим» підприємством. Ніби й ремонтували нашу спортзалу, а займатися спортом все одно не було де. Тепер ми самостійно ремонтуємо для себе і своїх дітей, — говорили наші співрозмовники.

Тетяна БЕЛИМЕНКО, фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.