26 октября 2017 Акимовка 113  0 

Нове поле зі штучним покриттям чекає на перших футболістів


Футбол — мабуть, найпоширеніша гра з тих, що проводяться на відкритих полях. Для неї важливе гарне покриття. Класичним варіантом вважається натуральний газон, але зараз все частіше віддається перевага штучним замінникам зеленого покриття. Звичайно, бігати по м’якій траві приємно, але живий газон вимагає складного догляду, а у нашому регіоні ще й пекуче сонце останніх років додає господарських клопотів. Будівництво штучних футбольних полів менш затратне, ніж утримання якісних «живих» газонів, а грати на них зручніше.

Штучне футбольне поле — оптимальне рішення для регіонів із занадто спекотним або занадто холодним кліматом. Таке покриття завжди буде готове для гри, бо не потребує стрижки та викошування, не пересихає і не псується після сильного дощу. Штучний газон відповідає вимогам FIFA і може використовуватися для ігор усіх рівнів.

Сучасні поля мають істотні переваги

По-перше, штучна трава протягом тривалого часу зберігає свої високі характеристики. По-друге, таке покриття істотно знижує екстремальні навантаження на м’язовий апарат і суглоби спортсменів..

Позитивні особливості штучної трави

Гравці на такому покритті убезпечнені від отримання травм навіть при складному маневруванні. Гра на штучній траві також матиме ряд позитивних нюансів. Так, відскок м’яча від поверхні поля буде прогнозованим і досить легко контрольованим.

***

Останнім часом на території області оновлюються та встановлюються нові сучасні міні-поля зі штучним покриттям. Такі майданчики вже є у Запоріжжі, Мелітополі, Енергодарі, Дніпрорудному, Пологах… Тепер настав час Якимівки!

P.S. Коли номер готувався до друку на райцентрівському стадіоні «Колос» ім.М.А.Горлача повним ходом йшли роботи по укладці штучного зеленого полотна на міні-полі для гри у футбол. Вже завтра даний майданчик буде урочисто відкритий для місцевих спортсменів, того ж дня на міні-полі відбудеться перший юнацький турнір пам’яті М.А.Горлача серед збірних команд шкіл Якимівського району!


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.