9 октября 2017 Акимовка 196  0 

День району (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Вареники зі шкварками, млинці із різними начинками, тефтелі, куліш, запіканки, смажені пиріжки та духмяну випічку представляли дитячі садки Якимівки «Малюк», «Топольок», «Ластівка», «Росинка», «Колосок» та районна бібліотека. Журі-дегустатори посмакували страви у кожного і визначили переможця, хоч це було нелегко. Перше місце посів ДНЗ «Топольок». Всі учасники смачної виставки отримали подарунки і зробили спільне фото на пам’ять. А журі дістався торт у вигляді сала, гарбузова каша та духмяна випічка.

У виставковому вернісажі «Красота врятує мир» були представлені ручні роботи  Миколи Соловйова, Галини Ярмолюк та учнів загальноосвітніх шкіл Якимівки. Наші земляки гуляли парком та знайомилися із творчістю народних умільців.

Жителям Якимівщини були представлені виставки-продажі робіт майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва і виставка рідкісних порід голубів «Крила Ангелів» від Андрія Азаренкова, Віталія Дятлова та Ігоря Бетіна.

Діти із радістю брали участь у майстер класах «Зробимо своїми ручками, станцюємо своїми ніжками».

Найактивніші парубки брали участь у «Козацьких розвагах». Хлопці демонстрували свої силові здібності — пересували величезний скат, бігали із дерев’яним брусом та піднімали залізну гирю. У цих змаганнях третє місце посіли Олександр Молчанов та Максим Кальченко, друге місце виборов Влад Кононов, а ось першу сходинку п’єдесталу зайняв Руслан Мамедов. За кожне змагання учасників заохочували грошовими винагородами від голови райдержадміністрації Олександра Правосуда.

Уся дітвора на день району, скориставшись запрошенням організаторів свята, мала змогу розважатися на дитячих атракціонах і смакувати солодку вату. Деякі із них безкоштовно були презентовані народним депутатом України Сергієм Валентировим. Також від нардепа до Дня вчителя всі педагоги отримали солодкі подарунки(торти).

Наймолодші жителі району разом зі своїми батьками залюбки взяли участь у сімейному конкурсі малюнків на асфальті «Мій рідний дім». Діти малювали кольорові квіти, дерева, своїх рідних, домашніх улюбленців.

Вже під вечір розпочалася концертна програма «Моя земля, тобі лунає пісня» від КСК «Скіф». Для всіх присутніх жителів та гостей селища теплі музичні та танцювальні привітання у той прохолодний день звучали від хору «Тавричанка», самодіяльних артистів, дуетів та танцювальних колективів.

Так співпало, що саме у день народження Якимівського району відзначалося християнське свято мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Всі присутні володарки цих імен отримали невеличкі подарунки та зробили спільне фото на згадку.

Свято добігало до кінця, але воно залишило добрий слід у пам’яті кожного присутнього як свято великої, дружної та єдиної родини.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.