22 сентября 2017 Район 95  0 

Відкритий діалог із переможненцями


Найактуальніші потреби та проблеми Переможненської сільської ради окреслили місцеві мешканці на нещодавній зустрічі із головою райдержадміністрації Олександром Правосудом. Зокрема, присутні під час заходу люди найбільше були стурбовані станом якості питної води, адже через застарілі труби водопроводу вода до споживачів надходить у непридатному стані. Очільнику району, як наглядний приклад, навіть принесли бутиль «живильної» вологи, набраної з крану мешканки Переможного. Голова РДА розуміє, що питання водопостачання є актуальним для багатьох територій району, і Переможне у цьому числі. Обговорюючи дану проблему, О.Правосуд, заручившись підтримкою сільського голови Анатолія Воробйова, пообіцяв вже з початку бюджетного року профінансувати проведення ремонту сільського водогону.

Крім цього, досить активно обговорювали учасники зустрічі й ремонт доріг. Як наголосив О.Правосуд, згідно соціального опитування мешканців нашого району, жителі 13 із 14 нині існуючих територій району головною проблемою назвали саме незадовільний стан доріг. З цього питання керівник району зазначив, що, на жаль, ремонт доріг загального користування, згідно чинного законодавства, не входить до компетенції районної влади, бо вони знаходяться у підпорядкуванні Управління автомобільних доріг України і перебувають на балансі Облавтодору, через проблеми якого нині призупинені усі ремонтні роботи.

О.Правосуд коротко поінформував присутніх про виконані роботи, про соціально-економічний стан району та окреслив плани своєї діяльності на найближчий час. Говорячи конкретно про Переможненську територію, очільник району зазначив, що, згідно даних районного управління фінансів, дохідна частина бюджету даної сільської ради за 8 місяців поточного року виконана на 144%, що є одним із кращих показників по району. Також він поділився певними досягненнями територій — зокрема розповів про ведення в експлуатацію вуличного освітлення, про виділення з районного бюджету 220 тис.грн. на ремонт водогону та 50 тис.грн. на облаштування дитячого майданчика.

Далі зустріч відбулася у форматі діалогу, присутні переможненці взяли активну участь у обговоренні тої, чи іншої проблеми та потреби. Спільно дійшли згоди щодо направлення допомоги на об’єкти соціальної сфери території. Так О.Правосудом вже підписано розпорядження про виділення 10 тис.грн. для проведення робіт по заміні вхідних дверей у місцевому ФАПі. Щодо інших питань сільської медицини голова району пообіцяв якнайшвидше розібратися.

Для підвищення ефективності навчання місцевих школярів, за клопотанням директора школи Юлії Прийми, очільник району пообіцяв придбати 4 плазмових телевізора.

Щодо пенсійного забезпечення громадян Переможненської території присутнім доповіла начальник відділу обслуговування громадян Мелітопольського об’єднаного УПФУ Лариса Матяжова, про соціальні виплати і пільги учасникам зустрічі розповіла начальник УСЗН Галина Корольова, а про ринок праці як району, так і конкретно Переможненської сільської ради, поінформував представник РЦЗ Володимир Шевчук. Активну участь у заході взяв також голова Переможненської території Анатолій Воробйов.

По завершенні офіційної частини зустрічі кожен охочий мав змогу поспілкуватися із О.Правосудом на особисті теми та отримати на свої запитання кваліфіковані відповіді представників мобільного офісу.

Руслан БАЧУРІН, фото автора

Довідка: За інформацією Мелітопольського об’єднаного УПФУ, на території Переможненської сільради перебуває на обліку 261 пенсіонер. Станом на 1.09.2017 року середній розмір пенсії становить 1507,84 гривні. Працюючих пенсіонерів обліковується 30.

Із 677 осіб працездатного населення сільської ради офіційно працює і декларує свої доходи 91 мешканець території (всього 13,4%): 23 особи працюють як наймані працівники; приватні підприємці, які займаються підприємницькою діяльністю (без пенсіонерів) — 6 (всього на обліку в управлінні 9 осіб); інше зайняте працездатне населення — 62.

Середньомісячна заробітна плата у січні-липні 2017 року склала 4306,25 грн.: на підприємствах — 4363,67 грн., у фізичних осіб — 3023,26 грн. На території ради зареєстровано 19 юридичних осіб-суб’єктів господарювання, 6 із них сплачують єдиний соціальний внесок за працівників, а також зареєстровано 9 приватних підприємців, 6 із яких сплачують ЄСВ. Станом на початок вересня у Переможненській сільській раді на 10 осіб зайнятого населення припадає 29 пенсіонерів.

Ринок праці на території: на обліку РЦЗ перебувають 12 мешканців сільської ради (8 — з Переможного, 4 – з Якимівського). За період із січня по серпень працевлаштовано 13 безробітних: 2 — Переможненська с/р, 1 — ПП «Діана», 7 — ТОВ «Агросінергія плюс». На громадських роботах у Переможненській сільській раді працювало 6 безробітних. На тимчасових роботах у ТОВ «Агросінергія плюс» працювало 22 безробітних. Дане товариство у 2016 році компенсувало ЄСВ за 5 безробітних працевлаштованих на нові робочі місця.

Соціальні виплати і пільги: На території Переможненської сільської ради обліковується 231 особа, яка має право на державні пільги: діти війни — 90, ветерани праці — 37, багатодітні сім’ї — 13, у яких виховується 38 дітей, чорнобильці (3 категорії) – 5 (з них 1 – дитина), пенсіонери — 104, сільські педагоги — 4, учасники бойових дій — 16, учасники війни — 10, інваліди — 28 (у тому числі 4 дітей), сім’ї загиблих військовослужбовців — 3.

На початок осені представникам 85 домогосподарств території призначено субсидії на тверде паливо, 83 особам виплачено державну компенсацію на загальну суму 220 тисяч гривень та 2 домогосподарства чекають на виплату. З початку року на території обліковується 18 родин-отримувачів державних допоміг сім’ям із дітьми, 23 — одноразової допомоги при народженні дитини, 17 осіб, які отримують допомогу одинокій матері.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.