20 сентября 2017 Район 71  0 

«Рідна Україна в серці моїм»


У День солідарності журналістів у прес-центрі районної газети «Слово трудівника» відбулося нагородження грошовими преміями переможців поетичного конкурсу «Рідна Україна в серці моїм». Свідками події стали ветерани журналісткої ниви, члени національної спілки журналістів України Світлана і Василь Рутковські, родичі і вчитель наставник учасниці конкурсу та колектив редакції районки.

Нагадаємо, цей конкурс районна газета разом із районним відділом культури оголосила напередодні 26-ої річниці незалежності нашої держави. Матеріальну підтримку і призовий фонд конкурсу забезпечив особисто Олександр Правосуд.

Журі конкурсу розглянуло всі надіслані до редакції поетичні твори місцевих авторів і визначило переможців. У номінації «діти до 18 років» беззаперечну перемогу отримала цьогорічна випускниця Великотернівської школи Діана Ібрагімова, у категорії «дорослі» за рішенням журі перемогу отримала Людмила Віхляєва із Охрімівки – обидві переможниці  отримали грошові винагороди по 500 гривень від Олександра Правосуда. Нагороду Діани отримала її мама Сусанна, бо дівчина у цей час перебувала на лекціях у інституті м.Дніпро. За рішенням журі Лідія Філоненко  із Кирилівки та Тетяна Деменко із Якимівки стали призерами і теж отримали матеріальні винагороди від спонсора поетичного конкурсу. Додатково місцеві поетеси і їхня група підтримки отримали смачні жовто-блакитні сердечка – символи цьогорічного конкурсу.

Після церемонії нагородження наші гості читали власні вірші і співали авторські пісні про наш край, декламували класиків української і світової літератури. Ділилися спогадами про історії написання конкурсних робіт, а наставник Діани – вчитель української мови і літератури Великотернівської школи Наталя розповіла про роботу Діани і її однокласників над матеріалами для Всеукраїнського конкурсу «Забуті памятки історії та культури України», у якому наші юні земляки посіли призове місце.

Шанувальники поезії дякували організаторам і спонсору літературного конкурсу.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

фото О.Дружиненко


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.